Το μέλλον της ιστορικής Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης στο επίκεντρο συνάντησης στη Λότζια
Συνάντηση με την Πρόεδρο της Επιτροπής Εποπτείας της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης Τασούλα Μαρκομιχελάκη είχε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός μαζί με την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Ρένα Παπαδάκη στη Λότζια το πρωί της Τρίτης 26/8.
Το μέλλον της ιστορικής Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης η οποία ιδρύθηκε το 1908, αριθμεί περισσότερα από 28 χιλιάδες μέλη και διαθέτει περισσότερους από 100.000 τίτλους, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα.
Όπως επεσήμανε ο Αλέξης Καλοκαιρινός, η Β.Δ.Β. διαθέτει σημαντικό δυναμικό υλικού και υποδομών προς αξιοποίηση για τους δημότες αλλά και τους επισκέπτες της πόλης. Σε αυτό το πλαίσιο, όπως σημείωσε, κινείται και η πρόβλεψη για περισσότερες από 10 νέες θέσεις για τη Βιβλιοθήκη μέσω του νέου Οργανισμού Εσωτερικών Υπηρεσιών.
Με το βλέμμα στο μέλλον, οι δυο πλευρές συμφώνησαν να συνεργαστούν στενά για την ενδυνάμωση και την αναδιοργάνωση της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης και την ανάπτυξη δράσεων με στόχο την κοινωνική απόδοση του πλούτου της που θα την καταστήσουν ένα ιστορικό πολιτιστικό οργανισμό με σύγχρονα χαρακτηριστικά.
-
24 Απριλιου 2026, 14:30Λαμπρός και φέτος ο εορτασμός του Αγίου Γεωργίου στη Μονή Επανωσήφη-Η αναφορά του Αρχιεπισκόπου στις ψευτο-καπετανιές (Φωτο) -
24 Απριλιου 2026, 10:37Βολές στο κέντρο... της Παρασκευής! -
24 Απριλιου 2026, 06:19Ισχυρός σεισμός «ξύπνησε» την Κρήτη-Που εντοπίζεται το επίκεντρο-Οι πρώτες δηλώσεις Λέκκα -
24 Απριλιου 2026, 14:40Η Κρήτη στους κορυφαίους προορισμούς που ταξίδεψαν οι Έλληνες το Πάσχα – Η ανατροπή της Gen Z -
24 Απριλιου 2026, 12:20Ελένη Γερακάκη: «Κάθε γυναικοκτονία ξεκινά πολύ πριν το έγκλημα… μέσα σε σχέσεις, αντιλήψεις και σιωπές που συχνά δεν αναγνωρίζονται εγκαίρως (podcast) -
24 Απριλιου 2026, 07:06Ελαιόλαδο: Ο Μάης ενδέχεται να φέρει μικρές αυξήσεις τιμών προς τους παραγωγούς – Τι λένε οι έμποροι στους αγρότες του Ρεθύμνου
