Τραγωδία στο Γεροπόταμο: Συνεχίζεται η δίκη για τον φρικτό θάνατο των 4 συγγενών το 2019
αγαπημένα σου στη Google
Συνεχίζεται σήμερα η δίκη για την υπόθεση του τραγικού θανάτου τεσσάρων συνανθρώπων μας (συγγενών μεταξύ τους), τον Φεβρουάριο του 2019, στον Γεροπόταμο, στη Μεσαρά Ηρακλείου. Η δίκη ειχε διακοπεί στις 30 Ιανουαρίου.
Όπως είχε γράψει το newshub, η πολύκροτη δίκη που ξεκίνησε τον περασμένο Δεκέμβριο επρόκειτο να συνεχιστεί στις 30 Ιανουαρίου από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνέχιση της δίκης τότε δεν κατέστη δυνατή λόγω κωλύματος κάποιων εκ των συνηγόρων της υπόθεσης, οι οποίοι έπρεπε να βρίσκονται σε άλλο δικαστήριο. Ετσι η Έδρα διέκοψε τη δίκη για σήμερα.
Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι ο τότε δήμαρχος Φαιστού και η τότε αρμόδια αντιδήμαρχος του δήμου Φαιστού. Αμφότεροι βαρύνονται με την κατηγορία της «ανθρωποκτονίας από αμέλεια».
Το φρικτό δυστύχημα κατά το οποίο είχαν χάσει με τραγικό τρόπο τη ζωή τους ο 29χρονος Κώστας Γιαννακάκης, η σύζυγός του Ροδούλα, η μικρότερη αδερφή της Μαριλένα Τσαγκαράκη και η μητέρα τους Μαρία Χατζηπάνου είχε λάβει χώρα τον Φεβρουάριο του 2019.
Ο Κώστας Γιαννακάκης είχε ξεκινήσει μαζί με τη σύζυγό του από το Καλό Χωριό (Ίστρον) Λασιθίου, όπου διέμενε η οικογένεια, με προορισμό τη Μεσαρά Ηρακλείου, για να δώσουν το «παρών» σε γάμο όπου ήταν καλεσμένοι.
Το ζευγάρι έκανε παράκαμψη μεταβαίνοντας στις Αρχάνες για να παραλάβει τη μητέρα της Ροδούλας, καθώς και τη μικρότερη αδερφή της, Μαριλένα.
Οι τέσσερίς έφτασαν στο κέντρο διασκέδασης, στην ευρύτερη περιοχή του Πετροκεφαλίου Ηρακλείου, όπου αφού διασκέδασαν για μερικές ώρες, πήραν το δρόμο της επιστροφής.
Δυστυχώς, το αυτοκίνητο όπου επέβαιναν οι τέσσερις συγγενείς, βρέθηκε σε πέρασμα όπου διασταυρώνεται ο δρόμος με το ρέμα του Γεροποτάμου.
Το όχημα βρέθηκε ξαφνικά «παγιδευμένο», καθώς λόγω της ισχυρότατης βροχόπτωσης η στάθμη του νερού είχε ανέβει.
Μέσα σε διάστημα ελάχιστων λεπτών έγιναν από το άτυχο ζεύγος δύο τηλεφωνήματα στην Άμεση Δράση, ενημερώνοντας τους αρμόδιους ότι οι τέσσερις επιβαίνοντες βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο.
Λίγο αργότερα, ξεκίνησε τεράστια επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης των τεσσάρων συγγενών, ωστόσο, μετά από περίπου 36 ώρες, και οι τέσσερις βρέθηκαν νεκροί, βυθίζοντας σε ανείπωτο πένθος τους οικείους τους.
Επισημαίνεται ότι ο Κώστας Γιαννακάκης και η Ροδούλα Τσαγκαράκη ήταν γονείς ενός βρέφους, το οποίο τότε μετρούσε μόλις μερικούς μήνες ζωής.
ΝΙΣ
-
07 Ιουνιου 2026, 07:20Στο 403% του ΑΕΠ το «κρυφό» συνταξιοδοτικό χρέος της Ελλάδας -
07 Ιουνιου 2026, 10:45Αντώνης Σαμαράς: Προκλήσεις και προοπτικές για την Ελλάδα του αύριο - Το βίντεο της εκδήλωσης από το «ΝΟΗΜΑ - ΚΡΗΤΗ» -
07 Ιουνιου 2026, 09:10Γιάννης Πριόβολος: Γράμμος 1949, η αιματηρή κορύφωση του Εμφυλίου! (podcast) -
07 Ιουνιου 2026, 07:43Νίκος Ανδρουλάκης: Σε Αρκαλοχώρι και Κάτω Καλέσσα σήμερα ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ -
07 Ιουνιου 2026, 09:00Σήμερα στον Πρινιά το 1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας - 5000 Χρόνια Γεύσεις, Παράδοση, Πολιτισμός -
08 Ιουνιου 2026, 07:15Αντώνης Πολέντας: Κινεζική ηγεμονία, ιστορική «διαδρομή» και σημερινή παγκοσμιοποιημένη στρατηγική! (podcast)
