Τραγωδία στο Ηράκλειο: Σοκ από την αυτοκτονία γνωστού γιατρού
Σε βαρύ πένθος βυθίστηκε η τοπική κοινωνία του Ηρακλείου από την είδηση του αδόκητου θανάτου ενός ανθρώπου που αφιέρωσε τη ζωή του στην υπηρεσία του πολίτη.
Ο γνωστός γιατρός, που επί σειρά ετών κράτησε τα ηνία Κέντρου Υγείας στην ενδοχώρα του νησιού, εντοπίστηκε νεκρός το απόγευμα της Δευτέρας, προκαλώντας σοκ σε συναδέλφους και ασθενείς.
Το χρονικό της τραγωδίας
Η αυλαία της ζωής του γράφτηκε με τον πιο τραγικό τρόπο λίγο μετά τις 4 το μεσημέρι. Ήταν η σύζυγός του εκείνη που, επιστρέφοντας στο σπίτι τους, ήρθε αντιμέτωπη με το αποτρόπαιο θέαμα, βρίσκοντας τον άνδρα της απαγχονισμένο. Παρά την αστραπιαία κινητοποίηση του ΕΚΑΒ, οι διασώστες που έσπευσαν στο σημείο δεν μπόρεσαν να προσφέρουν καμία βοήθεια, καθώς ο θάνατός του ήταν ήδη γεγονός.
Τα ευρήματα και η ιατρική του παρακαταθήκη
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο εκλιπών φέρεται να είχε αφήσει σημείωμα στο οποίο εξηγούσε τους λόγους της μοιραίας απόφασής του, το οποίο εξετάζεται πλέον από τις αστυνομικές αρχές που ανέλαβαν την υπόθεση.
Πέρα από τις συνθήκες του θανάτου του, η τοπική κοινωνία θρηνεί έναν επιστήμονα με βαθύ ανθρωπιστικό αποτύπωμα. Ως επί χρόνια διευθυντής σε νευραλγικό πόστο της κρητικής ενδοχώρας, ο γιατρός είχε κερδίσει τον σεβασμό και την εκτίμηση όλων, αφήνοντας πίσω του μια σπουδαία κληρονομιά προσφοράς και ήθους στον χώρο της υγείας.
-
15 Απριλιου 2026, 08:50Λειψυδρία – Κρήτη: «Ανάσα» από τις βροχοπτώσεις αλλά το ζητούμενο είναι οι μόνιμες λύσεις -
15 Απριλιου 2026, 11:10Βολές στο κέντρο... της Τετάρτης! -
15 Απριλιου 2026, 07:05Γιώργος Αϋφαντής: Ο πόλεμος στο Ιράν, ευκαιρία για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα! Ο Τραμπ στρατηγικά χαμένος! (podcast) -
15 Απριλιου 2026, 15:42Ανθρωποκυνηγητό στην Κρήτη: Δραπέτης φυλακών έκανε δύο επιθέσεις με μαχαίρι μέσα σε λίγη ώρα -
15 Απριλιου 2026, 10:50Οι ανώνυμες επιστολές για οικογένειες από την Κρήτη που άνοιξαν τον «ασκό του Αιόλου» στον ΟΠΕΚΕΠΕ -
15 Απριλιου 2026, 17:21Κύπρος: Νέα τουρκική πρόκληση στη νεκρή ζώνη στην Πύλα, μετέφεραν «αστυνομικούς» του ψευδοκράτους και άρματα μάχης
