Βορίζια: Διαφωνία ανακρίτριας-εισαγγελέως για τον 23χρονο - Αποφασίζει το δικαστικό συμβούλιο
αγαπημένα σου στη Google
Το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο αναμένεται να αποφανθεί για το αν θα τεθεί (ή όχι) προσωρινά κρατούμενος ο 23χρονος ανιψιός του Φανούρη Καργάκη, καθώς μετά την απολογία του νωρίτερα σήμερα 17/11, προέκυψε διαφωνία μεταξύ ανακρίτριας και εισαγγελέως για την ποινική μεταχείριση του νεαρού μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.
Ως εκ τούτου, μέχρι να αποφανθεί το Δικαστικό Συμβούλιο (το οποίο θα συνεδριάσει για το λόγο αυτό μέσα στο επόμενο διάστημα), ο νεαρός κατηγορούμενος τίθεται σε κατ' οίκον περιορισμό.
Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο κλήθηκε να παραδώσει τα ταξιδιωτικά του έγγραφα ενώπιον των Αρχών, πριν τελικά αποχωρήσει από το Δικαστικό Μέγαρο, μέσα σε κλίμα έντονης συγκίνησης από τους οικείους του που έτρεξαν να τον αγκαλιάσουν γεμάτοι χαρά.
Υπενθυμίζεται ότι ο νεαρός άνδρας συνελήφθη την Τετάρτη 12/11 καθώς φέρεται να εμπλέκεται στην πυροδότηση του αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού που εξερράγη μερικές ώρες πριν το μακελειό που έμελλε να στοιχίσει τη ζωή σε δύο συνανθρώπους μας.
Ο 23χρονος άνδρας οδηγήθηκε στις 13/11 υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου.
Ο νεαρός παρουσιάστηκε ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα ο οποίος άσκησε σε βάρος του ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος.
Κατόπιν παραπέμφθηκε να απολογηθεί στην ανακρίτρια, ωστόσο, έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί σήμερα Δευτέρα 17/11.
«Είναι αθώος» είπε η μητέρα του 23χρονου
Μιλώντας σε δημοσιογράφους η μητέρα του 23χρονου υποστήριξε μεταξύ άλλων: «Το παιδί μου δεν έχει καμία σχέση σε τίποτα από ότι του καταλογίζουν. Όποιος κι αν περνούσε από το δρόμο θα έβρισκε τον μπελά του. Ρωτήστε όλο τον κόσμο που τον ξέρει. Περιμένουμε από την δικαιοσύνη να κάνει καλά τη δουλειά της, της έχουμε εμπιστοσύνη».
Η ίδια μάλιστα φέρεται να είπε στους δημοσιογράφους ότι έχουν στη διάθεση τους φωτογραφικό ντοκουμέντο, που δείχνει τον γιο της να είναι στο κέντρο του γάμου, σε ώρα που, κατά την ίδια, του δίνει ισχυρό άλλοθι.
ΝΙΣ
-
01 Ιουλιου 2026, 21:19Πολιτική καταδίκη για τον θάνατο της Βάγιας Νέστορα μετά την εμπρηστική επίθεση στη Θεσσαλονίκη -
02 Ιουλιου 2026, 10:25Την Παρασκευή το τελευταίο αντίο στον 60χρονο που έσβησε μετά από τροχαίο δυστύχημα στο Μεταξοχώρι – Η έκκληση της οικογένειας -
01 Ιουλιου 2026, 13:46Βασίλης Λεβέντης: Πέθανε σε ηλικία 75 ετών -
02 Ιουλιου 2026, 07:15Νικόλας Φαραντούρης: Απαράδεκτοι Μπίστης και Σιακαντάρης που χαρακτήρισαν μονομερή ενέργεια την πόντιση καλωδίου στην Κάσο! (podcast) -
01 Ιουλιου 2026, 21:12Αμμουδάρα: «Έσκασε» ο μετασχηματιστής από τη ζέστη και την υγρασία - Λαχτάρισαν οι κάτοικοι -
01 Ιουλιου 2026, 12:48Λαϊκή Συσπείρωση - Περιφερειακό συμβούλιο Κρήτης: Καταψήφισε τα Ειδικά Χωροταξικά Πλαίσια για Α.Π.Ε., Βιομηχανία και εφοδιαστική αλυσίδα
