Βορίζια: Στη Μονάδα Νεογνών του Βενιζελείου νεογνό της οικογένειας Φραγκιαδάκη
Μέσα στη βαριά σκιά της τραγωδίας που συγκλονίζει τα Βορίζια, ένα ακόμη συγκινητικό κεφάλαιο εκτυλίσσεται, αυτή τη φορά στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου (δείτε εδώ).
Από τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης , νοσηλεύεται στη Μονάδα Νεογνών το 15 ημερών μωράκι που έφερε στον κόσμο η σύζυγος του 29χρονου από την οικογένεια Φραγκιαδάκη.
Σύμφωνα με πληροφορίες του newshub.gr, το νεογνό αντιμετωπίζει αναπνευστική δυσχέρεια, ωστόσο οι γιατροί εμφανίζονται καθησυχαστικοί και παρακολουθούν στενά την πορεία της υγείας του.
Η νεαρή μητέρα είναι εκείνη που, μετά την παράδοση των τριών αδελφών το απόγευμα της Τρίτης, απηύθυνε δημόσια μήνυμα ψυχραιμίας και αυτοσυγκράτησης, καλώντας τις γυναίκες της άλλης οικογένειας να αφήσουν πίσω τη βία και να προστατεύσουν τα παιδιά τους.
Απολογούνται οι δύο συλληφθέντες τραυματίες
Στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ηρακλείου, θα μεταβούν ανακρίτρια και εισαγγελέας προκειμένου να πάρουν τις απολογίες των δύο τραυματιών του μακελειού στα Βορίζια και στους οποίους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση για τη δολοφονία του 39χρονου αλλά και για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και από κοινού.
Πρόκειται για έναν 25χρονο, αδελφός των τριών συλληφθέντων που παραδόθηκαν το βράδυ της Τρίτης καθώς και έναν 30χρονο συγγενή τους που σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συλλέξει η ΕΛ.ΑΣ. από τις καταθέσεις μαρτύρων συμμετείχαν στο αιματοκύλισμα το πρωί του Σαββάτου.
Οι δύο τραυματίες αναμένεται να περιγράψουν στις εισαγγελικές αρχές πως έγινε το περιστατικό, για το ρόλο τους στο μακελειό αλλά και που βρίσκονται τα όπλα που φέρεται ότι χρησιμοποίησαν.
Η ΕΛΑΣ αναζητά τον δεύτερο ελεύθερο σκοπευτή, που «προδόθηκε» στο βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή του μακελειού
Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται ένα βίντεο ντοκουμέντο από την στιγμή του μακελειού στα Βορίζα Ηρακλείου με τον γαμπρό του Φανούρη Καργάκη να πυροβολεί με καλάσνικοφ (δείτε εδώ). .
Στο μικροσκόπιο των αρχών βρίσκεται ο δεύτερος ελεύθερος σκοπευτής που βρίσκεται μαζί με τον 43χρονο γαμπρό του Φανούρη Καργάκη και πυροβολούν κατά ριπάς.
Πρόκειται για ένα βίντεο που έχει τραβηχτεί από κινητό τηλέφωνο, και έφτασε ανώνυμα στα χέρια των Αρχών, ενώ αποτέλεσε το βασικό στοιχείο, μαζί με τις μαρτυρίες, που οδήγησαν στην ταυτοποίηση και στην σύλληψη του γαμπρού του Φανούρη Καργάκη.
Το συγκεκριμένο βίντεο σύμφωνα με την αστυνομία είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την έρευνα, καθώς μέχρι και αυτήν την ώρα δεν έχει εντοπιστεί κανένα από τα όπλα του μακελειού αλλά μόνο οπλισμός που είχαν στην κατοχή τους συγγενείς των εμπλεκόμενων. Ενα από τα όπλα ήταν κρυμμένο σε τουαλέτα εγκαταλελειμμένου κτηρίου και το άλλο σε σπηλιά στα βουνά πάνω από τα Βορίζια.
Κανείς δεν έχει μιλήσει ακόμα για τα όπλα του μακελειού. Οι δυνάμεις των ΕΚΑΜ ερευνούν κάθε πιθανό και απίθανο σημείο. Ψάχνουν ανοιχτούς τάφους και πηγάδια με ανιχνευτές μετάλλων για τον παράνομο οπλισμό που χρησιμοποιήθηκε στο μακελειό.
Αναφορικά με τη βόμβα που είχε μπει στο σπίτι της μίας οικογένειας την Παρασκευή (31.10.2025) και αποτέλεσε την αιτία για να γίνει το πρωτοφανές μακελειό, οι Αρχές εκτιμούν πως άλλος τοποθέτησε την βόμβα και άλλος την έφτιαξε.
Στο μεταξύ προθεσμία για να απολογηθούν την ερχόμενη Δευτέρα 10/11/2025 στις 11 το πρωί ζήτησαν και έλαβαν τα τρία αδέλφια ηλικίας 19, 27 και 29 ετών που κατηγορούνται για συμμετοχή στο μακελειό των Βοριζίων.
Κλιμάκιο φορέων
Μέσα σε όλα αυτό που αξίζει να επισημανθεί επίσης, πως σήμερα κλιμάκιο φορέων με επικεφαλής τον διευθυντή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ηρακλείου, κ. Μανώλη Μπελαδάκη θα βραθεί στα Βορίζια, συνοδευόμενος από σχολικούς συμβούλους, κοινωνικούς λειτουργούς και άλλα στελέχη της Εκπαίδευσης.
Διαβάστε επίσης:
Παραδόθηκαν τα τρία καταζητούμενα αδέλφια για το μακελειό στα Βορίζια (βίντεο)
Βορίζια: Ο 19χρονος που πρόδωσε τα τρία αδέλφια – Πώς έφτασε η αστυνομία στα ίχνη τους
-
30 Απριλιου 2026, 11:07Θανατηφόρο τροχαίο - Μεσαρά: Το απόγευμα το τελευταίο «αντίο» στη 12χρονη Αγλαΐα – Πενθούν οι συμμαθητές της, ακυρώνονται εκδηλώσεις -
30 Απριλιου 2026, 09:25Στο πένθος η Μεσαρά: Δεν τα κατάφερε η 12χρονη που τραυματίστηκε στο τροχαίο - Υπέκυψε τα ξημερώματα στο ΠΑΓΝΗ -
29 Απριλιου 2026, 21:50Σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ η 12χρονη μετά το τροχαίο στη Μεσαρά -
29 Απριλιου 2026, 19:30Αλέξης Τσίπρας από Ηράκλειο: Έπρεπε να πάρει κύπελλο ο ΟΦΗ για να επιστρέψω στην Κρήτη -
01 Μαΐου 2026, 07:06Ηράκλειο: Έπαιξε στοίχημα να πάρει κύπελλο ο ΟΦΗ και έταξε τα κέρδη στη Μονή Κουδουμά! (Φωτο) -
29 Απριλιου 2026, 23:30Τσίπρας από Ηράκλειο: «Χρειαζόμαστε μια ηθική επανάσταση - Η Κρήτη δεν είναι συνώνυμο της διαφθοράς»
