Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου: «Αποκαρδιωτική η εικόνα του Γυμνασίου Βιάννου»
αγαπημένα σου στη Google
Κοινοβουλευτική παρέμβαση για τη διάσωση του κτιρίου του Γυμνασίου Βιάννου, πραγματοποίησαν οι βουλευτές Κρήτης ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, καταθέτοντας ερώτηση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Υποδομών & Μεταφορών, Παιδείας & Θρησκευμάτων, με πρωτοβουλία του βουλευτή Ηρακλείου, Σωκράτη Βαρδάκη.
Το Γυμνάσιο Βιάννου, έχοντας συμπληρώσει έναν αιώνα λειτουργίας, αποτελεί ένα από τα ιστορικότερα σχολεία στην Κρήτη. Έχει φιλοξενήσει χιλιάδες παιδιά όλα αυτά τα χρόνια, ενώ τη δεδομένη στιγμή λειτουργεί με 120 μαθητές και μαθήτριες.
Δυστυχώς, η σημερινή εικόνα του κτιρίου, μόνο θλίψη προκαλεί, καθώς σημειώνονται μεγάλες φθορές, όπως ρίψη σοβάδων, χαλασμένα παράθυρα και έντονη υγρασία, αυξάνοντας την επικινδυνότητα για τη σωματική ακεραιότητα μαθητών και εκπαιδευτικών.
Για τους λόγους αυτούς οι βουλευτές καλούν τους αρμόδιους Υπουργούς να μεριμνήσουν για την άμεση αποκατάσταση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Γυμνάσιο Βιάννου και να αποσαφηνίσουν σε ποιες συγκεκριμένες ενέργειες σκοπεύουν να προχωρήσουν για τον σκοπό αυτό.
-
08 Οκτωβριου 2026, 15:35Ηράκλειο: Δυναμική απάντηση μέσω της Δικαιοσύνης για τους κατοίκους, μετά τις δηλώσεις Πλεύρη για τη Δομή -
07 Οκτωβριου 2026, 09:30Έντονη διαμαρτυρία από το Δήμο Χερσονήσου για το κυκλοφοριακό χάος στον ΒΟΑΚ στο τμήμα Καστερός-Γούρνες -
07 Οκτωβριου 2026, 10:30Βολές στο κέντρο... της Τετάρτης! -
07 Οκτωβριου 2026, 08:10Γιάννης Μπασιάς: Γιατί η ενεργειακή ανελαστικότητα είναι το εμπόδιο στη πτώση τιμών ενέργειας! Τι πρέπει να κάνει η Ελλάδα! (podcast) -
08 Οκτωβριου 2026, 07:06Προσφυγικό: Απολογούνται σήμερα για τη μεταφορά μεταναστών από τη Λιβύη στην Κρήτη -
07 Οκτωβριου 2026, 07:00Οροπέδιο Λασιθίου: Πάνω από 20.000 τόνοι πατάτας θάφτηκαν στα νερά - Περισσότερα από 20 εκ. ευρώ εκτιμάται η ζημιά
