Ξεπέρασε τους 37 βαθμούς η μέγιστη θερμοκρασία την Τετάρτη που καταγραφηκε στην Κρήτη - Πού είναι υψηλός κίνδυνος για πυρκαγιές την Πέμπτη
Έχοντας μπει για τα καλά στην αντιπυρική περίοδο, συνθήκες που ευνοούν την εκδήλωση πυρκαγιών θα επικρατήσουν αύριο Πέμπτη σε μεγάλο μέρος της χώρας.
Σύμφωνα με το meteo.gr, σήμερα διατηρήθηκε σε υψηλά επίπεδα για την εποχή η θερμοκρασία, κυρίως στη Νότια Ελλάδα, με τις μέγιστες τιμές της να ξεπερνούν τοπικά τους 37 °C.
Υψηλές θερμοκρασίες και ισχυροί άνεμοι την Τετάρτη
Η υψηλότερη μέγιστη θερμοκρασία καταγράφηκε στο μετεωρολογικό σταθμό στο Ελαφονήσι Χανίων και ήταν ίση με 37.4˚C.
Στον παρακάτω πίνακα παρουσιάζονται οι 8 υψηλότερες ριπές του ανέμου σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr έως τις 18:00 της Τετάρτης 11/06.
Όπως εξηγεί και ο πρώην διευθυντής της ΕΜΥ και μετεωρολόγος του Star Θοδωρής Κολυδάς, Παρασκευή και Σάββατο αναμένονται ισχυροί άνεμοι, ενώ και αύριο Πέμπτη, υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών αναμένεται σε Κεντρική Νοτια Ευβοια , Αττικοβοιωτία , Ανατολική και Νότια Πελ/σο, Κυκλάδες, Κρήτη και Ανατολικό Αιγαίο.
Όπως σημειώνει σε ανάρτηση στο Χ:
«Έχουν υποχωρήσει οι θερμοκρασίες στις περισσότερες περιοχές , αλλά η ζέστη διατηρείται στο εσωτερικό της ηπειρωτικής Ελλάδος.
Οι άνεμοι θα έχουν τις μέγιστες εντάσεις τους την Παρασκευή και το Σάββατο στα 6 με 7 μποφόρ, ενω από την Κυριακή το απόγευμα θα εξασθενήσουν.
Υψηλός ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών την Πέμπτη σε Κεντρική Νοτια Ευβοια , Αττικοβοιωτία , Ανατολική και Νότια Πελ/σο, Κυκλάδες, Κρήτη και Ανατολικό Αιγαίο».
Στην Κρήτη
Σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα για την εποχή κινήθηκε η θερμοκρασία την Τετάρτη 11 Ιουνίου 2025, κυρίως στη Νότια Ελλάδα. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, σε αρκετές περιοχές καταγράφηκαν θερμοκρασίες άνω των 37°C.
Η υψηλότερη θερμοκρασία σημειώθηκε στο Ελαφονήσι Χανίων, με τον υδράργυρο να φτάνει τους 37,4°C. Συνολικά, 32 μετεωρολογικοί σταθμοί του δικτύου κατέγραψαν μέγιστες θερμοκρασίες άνω των 35°C, επιβεβαιώνοντας τη θερμή έξαρση.

Έντονοι άνεμοι στο νότιο Ρέθυμνο
Παράλληλα, έντονη ήταν και η δραστηριότητα των ανέμων, με ισχυρούς βοριάδες να πλήττουν το Αιγαίο και τμήματα της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας. Η ισχυρότερη ριπή καταγράφηκε στην Παξιμάδα Καρύστου, αγγίζοντας τα 103 km/h, ενώ στον Πλακιά Ρεθύμνου σημειώθηκαν ριπές στα 90km/h.
Σύμφωνα με το meteo.gr, οι οκτώ περιοχές με τις μεγαλύτερες ριπές ανέμου έως τις 18:00 το απόγευμα της Τετάρτης επιβεβαιώνουν την ένταση των βορείων ανέμων που επικράτησαν στην περιοχή.

-
26 Απριλιου 2026, 07:10Το πανηγύρι του Αϊ Γιώργη και η τελετουργία της ευλογίας των προβάτων στην Κρήτη (Φωτο & Βίντεο) -
27 Απριλιου 2026, 16:15Ηράκλειο: Βαρύ πένθος για τον θάνατο του 45χρονου καθηγητή Κωνσταντίνου Βαμβουκάκη -
26 Απριλιου 2026, 10:00«Διαμάντι» υπό περιορισμό η Καρδιοχειρουργική του ΠΑΓΝΗ – Η έλλειψη προσωπικού κρατά κλειστούς θαλάμους-πρότυπα -
25 Απριλιου 2026, 23:21"Φλέγεται" η Κρήτη: Κυπελλούχος Ελλάδας ο ΟΦΗ -
26 Απριλιου 2026, 11:00Γιώργος Βουλγαράκης: Απ’ τον πολιτικό λόγο στο… ρουσφέτι! Βουλευτές, κόμματα και ποιότητα της δημοκρατίας (podcast) -
27 Απριλιου 2026, 09:24Αναγκαστική προσγείωση στρατιωτικού ελικοπτέρου Agusta-Bell λόγω βλάβης κοντά στη Μαθιά
