Υπόθεση Μ. Αφράτη: Ξεκίνησε η δίκη για τον θάνατο του 38χρονου εργαζόμενου - Τι είπε η χαροκαμένη μητέρα του
Με μαρτυρικές καταθέσεις "κύλησε" η πρώτη συνεδρίαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Κρήτης, στα Χανιά, για την υπόθεση του δυστυχήματος που είχε στοιχίσει τη ζωή στον 38χρονο Μανόλη Αφράτη, τον Μάιο του 2020, στον επαρχιακό δρόμο Κουρουτών-Φουρφουρά, στο νομό Ρεθύμνου.
Μεταξύ των μαρτύρων που εξετάστηκαν, βρίσκονταν η χαροκαμένη μητέρα του αείμνηστου Αφράτη, καθώς και ο αδερφός του Στέλιος που εδώ και 5,5 χρόνια βιώνουν την οδύνη του τραγικού χαμού του αγαπημένου τους Μανόλη.
Η μητέρα κι ο αδερφός του άτυχου 38χρονου μαζί με πλήθος ατόμων και συλλογικοτήτων-οργανώσεων από όλη την Κρήτη που έδωσαν σήμερα το "παρών" στα δικαστήρια Χανίων ζητούν την καταδίκη του εργοδότη του αδικοχαμένου οδηγού και από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο.
Η εκδίκαση της υπόθεσης διακόπηκε από την Έδρα αργά το μεσημέρι της Τρίτης 11/11 και θα συνεχιστεί την ερχόμενη Παρασκευή 14/11.
Σε δηλώσεις που έκανε στο "περιθώριο" της δίκης η μητέρα του Μανόλη Αφράτη, Χρυσούλα ανέφερε, μεταξύ άλλων, μιλώντας για τον κατηγορούμενο ότι "δεν του φτάνει αυτό που έγινε αλλά θέλει και να τον αθωώσουνε τελείως. Το παιδί μου εμένα ποιός θα το αθωώσει, να το βγάλει από εκεί που είναι;".
Εξάλλου, ο Στέλιος Αφράτης ανέφερε για τον αδερφό του ότι "τον έβαλαν σε ένα σαράβαλο φορτηγό που έσπασαν τα φρένα κι έχασε τη ζωή του".
"Ελπίζουμε η Δικαιοσύνη να μην παραπλανηθεί από τους δικηγόρους του κατηγορούμενου. Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Κι οι φωτογραφίες και όλα τα στοιχεία παραπέμπουν σε ένα φονικό φορτηγό" ανέφερε επιπρόσθετα ο κ. Αφράτης που συμπλήρωσε αναφορικά με το μοιραίο όχημα ότι δεν "τηρούνταν οι στοιχειώδεις ασφαλιστικές δικλείδες".
Τον Ιούλιο του 2023, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρεθύμνου είχε κηρύξει ένοχο τον ιδιοκτήτη της εταιρείας όπου εργαζόταν ο 38χρονος για «ανθρωποκτονία από αμέλεια», επιβάλλοντάς του ποινή φυλάκισης 2 ετών με τριετή αναστολή.
Ωστόσο, ο καταδικασθείς έκανε έφεση.
Η εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό (η οποία έχει ήδη λάβει δυο αναβολές) ξεκίνησε σήμερα Τρίτη 11/11 στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Κρήτης (Χανιά).
Ενόψει της δίκης, ο αδερφός του αδικοχαμένου 38χρονου, Στέλιος Αφράτης ανέφερε χθες στο newshub.gr ότι με τη δικαστική αυτή διαδικασία «θα είναι σαν να ζούμε ξανά την κηδεία του αδερφού μου. Ο κατηγορούμενος δεν έκανε ούτε κρατητήριο… κι όμως έκανε έφεση. Έτσι τώρα εμείς θα ξαναβιώσουμε τον θάνατο και τη σπίλωση του αδερφού μου».
ΝΙΣ
-
13 Νοεμβριου 2025, 16:26Βορίζια: Το βίντεο και τα τηλεφωνήματα που οδήγησαν στη σύλληψη του 23χρονου φερόμενου βομβιστή -
13 Νοεμβριου 2025, 10:00Βορίζια: Σε κοιμητήριο συνελήφθη ο όγδοος εμπλεκόμενος στο μακελειό – "Εξαφανισμένα" τα όπλα -
13 Νοεμβριου 2025, 08:33Ηράκλειο - Σοκαριστικό τροχαίο: Αυτοκίνητο έπεσε σε βιτρίνα καταστήματος (φώτο) -
13 Νοεμβριου 2025, 18:55Οι στιγμές μετά την αιματηρή βεντέτα στα Βορίζια –Βίντεο ντοκουμέντο μετά το μακελειό -
13 Νοεμβριου 2025, 07:00Φάκελος: «Αφοπλισμός της Κρήτης» - Το μη ρεαλιστικό πλάνο και η λύση - O Γιώργος Παπακωνσταντής στο newshub.gr -
13 Νοεμβριου 2025, 07:06Μπάχαλο με τα προγράμματα ΟΕΦ και τις πληρωμές ελέω... Υπουργείου - Έτοιμοι να κινηθούν νομικά και ελαιοκομικοί φορείς στην Κρήτη
