Ανακοινώθηκαν τα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων για τον Απρίλιο
Διπλή αποζημίωση θα λάβουν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Απριλίου οι ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι δεν εισέπραξαν από τους ενοικιαστές τους τα μηνιαία μισθώματα Φεβρουαρίου και Μαρτίου, καθώς οι τελευταίοι δικαιούνταν μηδενικά (ή μειωμένα) ενοίκια λόγω των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγη ώρα ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.
Επιπλέον, για επιχειρήσεις που έχουν επιβληθεί περιοριστικά μέτρα, όπως το λιανεμπόριο, η εστίαση,ο αθλητισμός, ο τουρισμός, αναστέλλεται για τον Απρίλιο η πληρωμή ρυθμισμένων φορολογικών εισφορών και μεταφέρεται στο τέλος της ρύθμισης.
Μάλιστα, οι επιχειρήσεις που πλήττονται άμεσα δικαιούνται και για τον μήνα αυτόν υποχρεωτική αναστολή ενοικίου στα επαγγελματικά τους ακίνητα. Για τους ιδιοκτήτες των ακινήτων, φυσικά και νομικά πρόσωπα, θα καταβληθεί αποζημίωση στο 80% και το 60% αντίστοιχα.
Σε ό,τι αφορά στους εργαζομένους, που οι συμβάσεις τους βρίσκονται σε αναστολή, δικαιούνται ενοίκιο μειωμένο κατά 40% για την κύρια κατοικία ή τη φοιτητική κατοικία εφόσον έχουν παιδιά που σπουδάζουν.
Στο μεταξύ, παρατείνονται για τις πληττόμενες επιχειρήσεις οι προθεσμίες εμφάνισης και πληρωμής αξιογράφων (επιταγών και συναλλαγματικών) κατά 30 ημέρες από την αναγραφόμενη ημερομηνία.
Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα, οι παρεμβάσεις για τον μήνα Απρίλιο ανέρχονται στο 1 δισ. ευρώ επεκτείνοντας τα μέτρα εργαζομένων και επιχειρήσεων, ενώ για το σύνολο του 2021 το συνολικό κόστος των μέτρων θα ξεπεράσει τα 14 δισ. ευρώ, ποσό διπλάσιο από τις εκτιμήσεις του προϋπολογισμού.
Πηγή: skai.gr
-
15 Απριλιου 2026, 11:10Βολές στο κέντρο... της Τετάρτης! -
15 Απριλιου 2026, 07:05Γιώργος Αϋφαντής: Ο πόλεμος στο Ιράν, ευκαιρία για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα! Ο Τραμπ στρατηγικά χαμένος! (podcast) -
15 Απριλιου 2026, 15:42Ανθρωποκυνηγητό στην Κρήτη: Δραπέτης φυλακών έκανε δύο επιθέσεις με μαχαίρι μέσα σε λίγη ώρα -
15 Απριλιου 2026, 08:50Λειψυδρία – Κρήτη: «Ανάσα» από τις βροχοπτώσεις αλλά το ζητούμενο είναι οι μόνιμες λύσεις -
14 Απριλιου 2026, 18:10Ηράκλειο: Έριξαν μπογιές στο ιδιωτικό ΚΕΠ, ο ιδιοκτήτης του οποίου εμπλέκεται στο κύκλωμα εμπορίας ανθρώπων (Φωτο) -
14 Απριλιου 2026, 23:16ΕΣΠΑ: Αρχίζουν οι αιτήσεις της δράσης για την ενίσχυση νέων πτυχιούχων
