Χρήστος Σταϊκούρας: Ανάπτυξη για το 2023 στο 2,3% αντί 1,8%

Σε θετική αναπροσαρμογή των προβλέψεων για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας το 2023 προχωρά το Υπουργείο Οικονομικών καθώς ο ρυθμός μεγέθυνσης δείχνει ότι θα τρέξει με 2,3% αντί 1,8% που προβλέπει ο προϋπολογισμός.
Οπως αποκάλυψε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στη Βουλή «σας ενημερώνω ότι μετά από σύσκεψη που είχαμε με όλους τους φορείς εντός Ελλάδος η εκτίμηση που έχουμε για την πορεία της Ελληνικής οικονομίας για το 2023 είναι ότι θα τρέξει με ρυθμό μεγέθυνσης 2,3% και όχι 1,8% όπως προβλέπαμε στον προϋπολογισμό. Πάμε καλύτερα. Και το 2,3% είναι η πιο συντηρητική εκτίμηση των θεσμών εντός ελλάδας».
Ο κ. Σταϊκούρας τόνισε παράλληλα την σταθερή στρατηγική της κυβέρνησης να εκμεταλλεύεται κάθε δημοσιονομικό περιθώριο για την στήριξη της κοινωνίας και των πιο ευάλωτων.
Σε αυτό το πλαίσιο άλλωστε τόνισε ότι τα μέτρα στήριξης που περιλαμάνει το υπο συζήτηση νομοσχέδιο στην Ολομέλεια ύψους 630 εκατ ευρώ δεν είχαν προβλεφθεί στον προϋπολογισμό του 2023 και θα χρηματοδοτηθούν απο την μεγέθυνση της οικονομίας που ήδη έχει επιτευχθεί.
-
02 Ιουνιου 2023, 15:20Σε πλειστηριασμό άλλο ένα ακίνητο του Καρούζου
-
02 Ιουνιου 2023, 15:00Κρήτη: Γέμισαν περονόσπορο τα αμπέλια-Σε απόγνωση οι αμπελουργοί-Δεν καλύπτεται από τον ΕΛΓΑ
-
03 Ιουνιου 2023, 07:05Ηράκλειο: Οι δράσεις στο ΕΛΜΕΠΑ έδειξαν ότι ανεβαίνει στις προτιμήσεις μικρών και μεγάλων το σκάκι (Βίντεο)
-
02 Ιουνιου 2023, 07:51Καιρός: Βροχές και καταιγίδες στην Κρήτη - Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης από την ΕΜΥ
-
02 Ιουνιου 2023, 18:09Ρώσοι τουρίστες έρχονται στο Ηράκλειο μέσω... Αττάλειας- Το ελληνοτουρκικό πακέτο διακοπών
-
02 Ιουνιου 2023, 12:20Καιρός: Επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου – Συναγερμός για την Κρήτη