Δεν μετακυλίστηκαν οι αυξήσεις της χονδρικής στα τιμολόγια ρεύματος
αγαπημένα σου στη Google
Η προσπάθεια για συγκράτηση των τιμολογίων ηλεκτρικού ρεύματος τον Οκτώβριο είχε ικανοποιητικό αποτέλεσμα, μετά τις αυξήσεις της χονδρικής, θεωρεί ο Υπουργός Ενέργειας Σταύρος Παπασταύρου.
Όπως δήλωσε σήμερα μιλώντας στο Mega ο υπουργός Σταύρος Παπασταύρου, οι προμηθευτές έδειξαν αυτοσυγκράτηση με τιμολόγια ρεύματος και δεν υπήρξε μετακύλιση στη λιανική. Έτσι, ενώ τον Αύγουστο μειώθηκε η λιανική, δεν έγινε το αντίθετο τώρα.
Συγκεκριμένα, στην περίπτωση των δύο μεγαλύτερων προμηθευτών που εκπροσωπούν σχεδόν το 70% της αγοράς, τα τιμολόγια έμειναν σταθερά ή υποχώρησαν.
Πάντως, ο υπουργός δεν έκανε πρόβλεψη για την πορεία των τιμών το 2026, δεδομένης της γεωπολιτικής αστάθειας.
Τέλος, στο θέμα του ενεργειακού κόστους της ελληνικής βιομηχανίας, ο κ. Παπασταύρου είπε ότι σήμερα θα λάβει χώρα η διυπουργική συνάντηση με τους εκπροσώπους της για να βρεθεί λύση. «Το κόστος είναι σημαντική παράμετρος για την ανταγωνιστικότητα. Υπάρχουν 2-3 σενάρια, βλέπουμε τι κάνουν οι άλλες χώρες, θα τα συζητήσουμε σήμερα», σημείωσε.
-
30 Ιουνιου 2026, 10:30Θρήνος στο Στείρωνα για το θάνατο του 60χρονου Μανώλη που καταπλάκωσε το τρακτέρ του -
30 Ιουνιου 2026, 09:29Δυστύχημα στο Στείρωνα: 60χρονος καταπλακώθηκε από το τρακτέρ του και άφησε την τελευταία του πνοή -
30 Ιουνιου 2026, 12:48Έκτακτο επίδομα παιδιού: Άρχισε η καταβολή των 150 ευρώ σε 1 εκατομμύριο δικαιούχους -
30 Ιουνιου 2026, 10:40ΠΟΓΕΔΥ: Το “σύστημα” ελέγχου των βιολογικών κατέρρευσε-ποιος θα λογοδοτήσει; -
30 Ιουνιου 2026, 22:18Επίδομα αδείας: Πότε καταβάλλεται, πώς υπολογίζεται -
01 Ιουλιου 2026, 13:46Βασίλης Λεβέντης: Πέθανε σε ηλικία 75 ετών
