Εργαζόμενοι Τουρισμού-Εστίασης: Ποιες ήταν οι απαντήσεις του Υπουργείου Εργασίας- Συνεχίζει τον αγώνα η ΠΟΕΕΤ
αγαπημένα σου στη Google
Για τη συνάντηση που έγινε χθες με τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας, κα Στρατάκη, ενημερώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Τουρισμό και τον Επισιτισμό (ΠΟΕΕΤ).
Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης του κλάδου και του συλλαλητηρίου που έγινε στην Αθήνα, παρουσία και πολλών εργαζομένων από την Κρήτη (Δείτε ΕΔΩ).
Η διοίκηση της ΠΟΕΕΤ τονίζει πως δεν έμεινε ευχαριστημένη από τη συνάντηση, καθώς θετική εξέλιξη υπήρξε μόνο στα θέματα των διανομέων.
Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, την ερχόμενη Τρίτη θα ξαναγίνει συνάντηση με την συμμετοχή και του ΕΦΚΑ για να βρεθεί λύση με τις παροχές του ταμείου προς τους εργαζόμενους, για να ανοίξει η συζήτηση για ένταξη τους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά (ΒΑΕ) και για βελτιώσεις στην χορήγηση των μέτρων ατομικής προστασίας.
Στα υπόλοιπα αιτήματα του κλάδου τα αποτελέσματα της συνάντησης, πάντα σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΟΕΕΤ, έχουν ως εξής:
- "Εμφάνιση των ενσήμων από τις μονομερής αναστολές σύμβασης του 2020: Στις 16/11/2021 θα εμφανιστούν τα ένσημα μας και αμέσως μετά θα εμφανιστούν τα ένσημα από τις φετινές αναστολές σύμβασης Μαΐου και Ιουνίου".
- "Χορήγηση επιδόματος ανεργίας: Δικαίωμα στο επίδομα Ανεργίας με 50 φετινά ένσημα θα έχουν μόνο όσοι κατάφεραν και βρήκαν δουλειά έστω και για 1 ημέρα μετά τις αναστολές του Μαΐου και Ιουνίου, ενώ όσοι δεν βρήκαν δουλειά είτε γιατί η επιχείρηση δεν επαναλειτούργησε, είτε γιατί έπεσαν θύματα εργοδοτικής παραβατικότητας, θα έχουν μηδενικό εισόδημα, για τον πιο δύσκολο χειμώνα των τελευταίων δεκαετιών".
- "Εποχικά εργαζόμενοι στην εστίαση: Καμία απολύτως στήριξη σ΄αυτή την κατηγορία εργαζομένων από την Κυβέρνηση αφού γι'αυτούς όπως μας είπαν δεν υπάρχουν χρήματα".
- "Πρώτη φορά επιδοτούμενοι: Καμία απολύτως ρύθμιση γι'αυτούς που θα βγουν πρώτη φορά στο Ταμείο Ανεργίας αφού εξακολουθεί να ισχύει ο παράλογος όρος "να υπάρχουν 100 περσινά ένσημα" τη στιγμή που ο κλάδος πέρυσι ήταν κλειστός".
Η ΠΟΕΕΤ ξεκαθαρίζει πως ο αγώνας συνεχίζεται και δεν θα τα παρατήσει μέχρι και ο τελευταίος εργαζόμενος να έχει εισόδημα το φετινό χειμώνα.
-
29 Μαΐου 2026, 22:12Χανιά: Βαρύ πένθος για τον ξαφνικό χαμό του Μανόλη Βαρουξάκη -
30 Μαΐου 2026, 09:30Πένθος για την Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη-Έφυγε από τη ζωή η μητέρα της Μαρίκα -
31 Μαΐου 2026, 11:58Αργία Αγίου Πνεύματος: Τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες, σχολεία και φροντιστήρια κλειστά – Ανοιχτά τα περισσότερα καταστήματα - σούπερ μάρκετ -
30 Μαΐου 2026, 08:40Αποκαλύψεις για το άγριο έγκλημα στη Μεσσαρά με θύμα τον πρόεδρο της κοινότητας Απεσωκαρίου-"Κλίμα «τρομοκρατίας" -
30 Μαΐου 2026, 07:15Γιάννης Πρεκατσουνάκης: Η Μάχη του Ηρακλείου 20-29 Μαΐου 1941 (podcast) -
31 Μαΐου 2026, 07:10Η μάχη του Ηρακλείου (20-29 Μαΐου 1941): Η πιο άγνωστη σελίδα της Μάχης της Κρήτης
