Γερμανία: Εκφράζει αντιρρήσεις απέναντι στο σχέδιο της ΕΕ για την πυρηνική ενέργεια

Η τρικομματική κυβέρνηση συνασπισμού του Γερμανού καγκελάριου της Όλαφ Σολτς εξέφρασε τις αντιρρήσεις της στο σχέδιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την επισήμανση των πυρηνικής ενέργειας ως ''πράσινης επένδυσης'' σε επίσημη επιστολή προς τις Βρυξέλλες, δήλωσαν κυβερνητική υπουργοί το Σάββατο, όπως μετέδωσε το Reuters.
"Ως ομοσπονδιακή κυβέρνηση, εκφράσαμε για άλλη μια φορά με σαφήνεια την απόρριψη της ένταξης της πυρηνικής ενέργειας. Είναι επικίνδυνη και δαπανηρή", δήλωσε ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ σε κοινή δήλωση με την υπουργό Περιβάλλοντος Στέφι Λέμκε, αμφότεροι υψηλόβαθμα στελέχη του κόμματος των Πρασίνων.
Στην επιστολή της προς τις Βρυξέλλες, την οποία δημοσίευσε το υπουργείο Οικονομίας στην ιστοσελίδα του, η γερμανική κυβέρνηση επεσήμανε επίσης την έλλειψη οποιωνδήποτε απαιτήσεων ασφαλείας όσον αφορά τα πυρηνικά εργοστάσια.
"Σοβαρά ατυχήματα με μεγάλους, διασυνοριακούς και μακροπρόθεσμους κινδύνους για τον άνθρωπο και το περιβάλλον δεν μπορούν να αποκλειστούν", ανέφερε το Βερολίνο στην επιστολή του, προσθέτοντας ότι το ερώτημα για το πού θα αποθηκεύονται μακροπρόθεσμα τα ραδιενεργά απόβλητα παραμένει αναπάντητο.
Οι Χάμπεκ και Λέμκε δήλωσαν ότι, εάν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αγνοήσει τις αντιρρήσεις της Γερμανίας και αφήσει το σχέδιο αμετάβλητο, το Βερολίνο θα πρέπει κατά τη γνώμη τους να απορρίψει το σχέδιο.
Ωστόσο, γερμανικές κυβερνητικές πηγές δήλωσαν στο Reuters νωρίτερα αυτό το μήνα ότι τα κόμματα του συνασπισμού ήθελαν να αποφύγουν μια κλιμάκωση της διαμάχης με την ΕΕ και συμφώνησαν να απέχουν σε οποιαδήποτε επικείμενη ψηφοφορία.
-
27 Μαΐου 2022, 09:25Μεσσηνία: Αγρότης σήκωσε το κεφάλι του και είδε πάνω στην ελιά τα φίδια
-
28 Μαΐου 2022, 07:00Ηράκλειο: Πεδίο μάχης... ένα εργοτάξιο στο κέντρο της πόλης! (φωτογραφίες)
-
28 Μαΐου 2022, 09:13e-ΕΦΚΑ: Λήγει η καθολική απόδοση ασφαλιστικής ικανότητας στους αγρότες
-
27 Μαΐου 2022, 07:04Κρήτη: Σε τροχιά ανάδειξης ένα σημαντικό φυσικό μνημείο! (φωτογραφίες )
-
27 Μαΐου 2022, 08:52Τέξας: Άφησε λουλούδια στο μνήμα της δασκάλας συζύγου του, γύρισε σπίτι και πέθανε
-
27 Μαΐου 2022, 18:04Κρήτη: Στον Πειραιά ταξίδεψε ο 41χρονος που εξαφανίστηκε στον Πύργο