Ινδία: Ο Όμιλος Adani σχεδιάζει το δίκτυο μεταφορών σε υποβαθμισμένες περιοχές της Βομβάης
αγαπημένα σου στη Google
Ο Όμιλος Adani σχεδιάζει να κατασκευάσει ένα δίκτυο μεταφορών στο πλαίσιο του έργου ανασυγκρότησης της Dharavi στη Βομβάη, το οποίο θα περιλαμβάνει σιδηροδρομικές, οδικές και αεροπορικές μεταφορικές υποδομές σε έναν ενιαίο χώρο.
Σύμφωνα με την Navbharat Mega Developers Pvt, την εταιρεία που διαχειρίζεται το έργο και στην οποία ο Όμιλος Adani κατέχει το 80% των μετοχών και η κρατική κυβέρνηση το υπόλοιπο, βασικά χαρακτηριστικά θα είναι τα τρένα προς το αεροδρόμιο και οι εγκαταστάσεις check-in και μεταφοράς για τους επιβάτες που ταξιδεύουν από και προς τα αεροδρόμια της Βομβάης και της Νάβι Βομβάης.
Και τα δύο αεροδρόμια λειτουργούν από τον Όμιλο Adani, με τις πτήσεις από το Navi Mumbai να ξεκινούν αργότερα φέτος. Ο «πολυτροπικός κόμβος μεταφοράς» θα διαθέτει επίσης σιδηροδρομικές γραμμές εντός και εκτός πόλης, υπηρεσίες μετρό και αστικά λεωφορεία, μεταξύ άλλων, σύμφωνα με την Navbharat Mega Developers.
Τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, η πολιτεία Μαχαράστρα της Ινδίας ενέκρινε την απόκτηση 256 εκταρίων γης με αλυκές στη βορειοανατολική πλευρά της Βομβάης, ενισχύοντας το έργο του Ομίλου Adani για την ανασυγκρότηση της Νταράβι, μιας από τις μεγαλύτερες παραγκουπόλεις της Ασίας.
Το γενικό σχέδιο για τη Νταράβι εγκρίθηκε από την κρατική κυβέρνηση νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.
Εκτός από τις υποδομές μεταφορών και την αναβάθμιση του οδικού δικτύου, υπάρχουν σχέδια για την ανάπτυξη ενός παραποτάμιου πεζόδρομου κατά μήκος του ποταμού Mithi βόρεια του Dharavi, ενός δικτύου υγειονομικής περίθαλψης και νοσοκομείων, χώρων πρασίνου, βιομηχανικών ζωνών και κοινοτικών χώρων αναψυχής, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Σαββάτου.
Moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg
-
30 Σεπτεμβριου 2026, 11:55Βολές στο κέντρο... της Τετάρτης! -
30 Σεπτεμβριου 2026, 13:30Ανδρέας Θεοδωρόπουλος: Συνελήφθη ο γνωστός δικηγόρος για ενδοοικογενειακή βία σε βάρος του ανήλικου γιου του -
30 Σεπτεμβριου 2026, 07:15Γιώργος Θεοδωρίδης: Πώς προετοιμάζεται η συνέχεια για το καλώδιο Κρήτης-Κύπρου! (podcast) -
01 Οκτωβριου 2026, 07:00Κακοκαιρία: Σε Red Code η Κρήτη έως την Κυριακή-Κλειστά σχολεία-Μηνύματα από το 112 και ετοιμότητα από την Πολιτική Προστασία -
30 Σεπτεμβριου 2026, 14:13«Red Code» στην Κρήτη: Ακραία ύψη βροχής αναμένονται έως την Κυριακή - Σε κατάσταση κινητοποίησης ο κρατικός μηχανισμός– γραφήματα -
29 Σεπτεμβριου 2026, 17:01Κρήτη: Οι περισσότερες διεθνείς αεροπορικές αφίξεις το πρώτο 8μηνο του 2026 – 20,6 εκατ. στη χώρα
