ΗΠΑ: Η μεγαλύτερη μείωση νέων οικοδομών σε ένα χρόνο
αγαπημένα σου στη Google
Τα νέα οικοδομικά έργα στις ΗΠΑ σημείωσαν πτώση τον Απρίλιο, καθώς η κατασκευή μονοκατοικιών κατέγραψε τη μεγαλύτερη μείωση σε σχεδόν ένα χρόνο, υποδηλώνοντας ότι οι κατασκευαστές επιδεικνύουν αυξανόμενη επιφυλακτικότητα εν μέσω των υψηλότερων επιτοκίων στεγαστικών δανείων.
Η κατασκευή νέων κατοικιών μειώθηκε κατά 2,8% τον περασμένο μήνα, φτάνοντας σε ετήσιο ρυθμό 1,47 εκατομμυρίων κατοικιών, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη. Η μέση πρόβλεψη σε έρευνα της Bloomberg μεταξύ οικονομολόγων έδειχνε ρυθμό 1,41 εκατομμυρίων.
Οι νέες οικοδομές μονοκατοικιών μειώθηκαν κατά 9%, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη πτώση από τον Αύγουστο, σε ετήσιο ρυθμό 930.000. Ωστόσο, οι νέες οικοδομές πολυκατοικιών αυξήθηκαν κατά περισσότερο από 10%.
Η έκθεση έδειξε επίσης ότι οι άδειες για μονοκατοικίες, ένας βασικός δείκτης για τις μελλοντικές κατασκευές, μειώθηκαν κατά 2,6% στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο.
Τα στοιχεία υποδηλώνουν ότι οι κατασκευαστές κατοικιών εξακολουθούν να επικεντρώνονται στην απορρόφηση του ακόμη υψηλού αποθέματος νέων ακινήτων. Ενώ οι πωλήσεις έχουν αυξηθεί τους τελευταίους μήνες, οι περισσότερες αφορούσαν κατοικίες που ήταν ήδη υπό κατασκευή ή είχαν ολοκληρωθεί.
Μεταξύ των προκλήσεων για μια βιώσιμη ανάκαμψη στον τομέα της οικιστικής δόμησης, περιλαμβάνονται η άνοδος των επιτοκίων των στεγαστικών δανείων, η πτώση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών και η πίεση στους προϋπολογισμούς των νοικοκυριών.
Ξεχωριστά στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη έδειξαν ελάχιστη μεταβολή στις αρχικές αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας την περασμένη εβδομάδα, υποδηλώνοντας ότι οι απολύσεις παραμένουν συνολικά σε χαμηλά επίπεδα.
moneyreview.gr
-
19 Μαΐου 2026, 19:10Ο Μητροπολίτης Κυδωνίας έπαυσε από τα καθήκοντα του τον Πρωτοσύγκελο Ν. Εικοσιδέκα-Αλλαγή και στη θέση του Γ. Αρχιερατικού Επιτρόπου -
20 Μαΐου 2026, 10:20Βολές στο κέντρο... της Τετάρτης! -
20 Μαΐου 2026, 07:15Κώστας Πικραμένος: Ένας αιώνας τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, από την ιστορία στο σήμερα! (podcast) -
21 Μαΐου 2026, 09:16Κρήτη: Νέα στοχευμένη επιχείρηση με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στα Ζωνιανά -
20 Μαΐου 2026, 08:50Στον Πρινιά το 1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας στις 7 Ιουνίου-5000 Χρόνια Γεύσεις,Παράδοση,Πολιτισμός -
20 Μαΐου 2026, 10:25Σωκράτης Κεφαλογιάννης στο newshub.gr: Το «στοιχειωμένο» χιονοδρομικό, μετατρέπεται σε ορεινό καταφύγιο στα Ανώγεια! (podcast)
