Καραγιάννης: Στα πιο εμβληματικά έργα που χρηματοδοτεί το Ταμείο Ανάκαμψης ο ΒΟΑΚ
αγαπημένα σου στη Google
Στη μεγάλη ευκαιρία του Ταμείου Ανάκαμψης που μαζί με τα 20 έργα ΣΔΙΤ ύψους περίπου 4 δισ. ευρώ δημιουργούν το πλαίσιο για το ψηφιακό και πράσινο μέλλον των πόλεων, αναφέρθηκε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις υποδομές, κ. Γιώργος Καραγιάννης από το βήμα του συνεδρίου «Smart Cities – City Connect Conference & Expo 2022».
Ο κ. Καραγιάννης υπογράμμισε ότι «το σύγχρονο πρόταγμα των βιώσιμων και έξυπνων πόλεων, των λεγόμενων smart cities, είναι το πολιτικό αφήγημα της νέας εποχής για τις πόλεις του δυτικού κόσμου ενώ η σύγχρονη πρωτοποριακή πολιτική των πόλεων εκφράζεται σε παγκοσμιοποιημένο επίπεδο σήμερα μέσα από το τρίπτυχο πράσινη, ανθεκτική, έξυπνη πόλη».
Έτσι, σύμφωνα με τον Υφυπουργό Υποδομών: «Το Ταμείο Ανάκαμψης αποτελεί μία μεγάλη ευκαιρία σε μία κρίσιμη στιγμή για να προχωρήσουμε σε επενδύσεις.
Πολλά από τα έργα που υλοποιούνται στη χώρα, με πιο εμβληματικά τον ΒΟΑΚ και τον αυτοκινητόδρομο Ε65, χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης.
Τα έργα αυτά αποτελούν μεγάλες παρεμβάσεις εθνικής κλίμακας που θα οδηγήσουν σε υπερτοπική ανάπτυξη» σημείωσε.
Στη συνέχεια, αναφερόμενος στις ψηφιακές μεταρρυθμίσεις του Υπουργείου, έφερε ως παράδειγμα τον ΟΣΕ, οι υπηρεσίες του οποίου θα αναβαθμιστούν με το ψηφιακό εισιτήριο, την τηλεματική και τις υπηρεσίες έξυπνων σταθμών.
Αυτός ο ψηφιακός μετασχηματισμός, όπως υπογράμμισε «θα αυξήσει την ανταγωνιστικότητα του μέσου και θα βελτιώσει συνολικά την ταξιδιωτική εμπειρία για τους επιβάτες».
Πάντα μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης «υλοποιείται η μεγαλύτερη προμήθεια λεωφορείων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το έργο των ηλεκτρονικών διοδίων, το πρόγραμμα εγκατάστασης οπτικών ινών για τη παρακολούθηση των γεφυρών, ο νέος Προαστιακός σιδηρόδρομος της Δυτικής Αττικής και ένα μεγάλο πρόγραμμα επεμβάσεων οδικής ασφάλειας προϋπολογισμού 700 εκατ. ευρώ σε όλη τη χώρα, μαζί με το Υπουργείο Εσωτερικών και τους ΟΤΑ».
Ο υφυπουργός κλείνοντας τόνισε ότι: «Σημαντικό εργαλείο για την υλοποίηση μεγαλύτερων ή μικρότερων έργων που προωθούν την καινοτομία, ενισχύουν την απασχόληση και δημιουργούν ένα πιο ελκυστικό κοινωνικό περιβάλλον» αναδεικνύονται και τα έργα ΣΔΙΤ προϋπολογισμού περίπου 4 δισ. ευρώ. Στο μεγάλο πρόγραμμα ανάπτυξης της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη έχουν όλοι τη θέση και το ρόλο τους. Η προσπάθεια είναι μεγάλη, ομαδική, συνεργατική. Είναι προσπάθεια εθνική».
-
29 Μαΐου 2026, 22:12Χανιά: Βαρύ πένθος για τον ξαφνικό χαμό του Μανόλη Βαρουξάκη -
30 Μαΐου 2026, 09:30Πένθος για την Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη-Έφυγε από τη ζωή η μητέρα της Μαρίκα -
30 Μαΐου 2026, 08:40Αποκαλύψεις για το άγριο έγκλημα στη Μεσσαρά με θύμα τον πρόεδρο της κοινότητας Απεσωκαρίου-"Κλίμα «τρομοκρατίας" -
30 Μαΐου 2026, 07:15Γιάννης Πρεκατσουνάκης: Η Μάχη του Ηρακλείου 20-29 Μαΐου 1941 (podcast) -
30 Μαΐου 2026, 21:10Κρήτη: Το γύρο της Ελλάδας κάνει η προσπέραση του... θανάτου στο ΒΟΑΚ (Βίντεο) -
31 Μαΐου 2026, 07:10Η μάχη του Ηρακλείου (20-29 Μαΐου 1941): Η πιο άγνωστη σελίδα της Μάχης της Κρήτης
