Ο "οδηγός" της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 6

Δέκα ημερες περιθώριο, έχουν οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις, προκειμένου να υποβάλουν την αίτηση υπαγωγής τους, στον 6ο γύρο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, η οποία αφορά την απώλεια τζίρου του μηνός Ιανουαρίου.
Η σχετική πλατφόρμα άνοιξε χθεςμε την προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων, να εκπνέει στις 22 Φεβρουαρίου. Μετά την παρέλευση της ημερομηνίας αυτής θα εκδοθεί η αρμόδια υπουργική απόφαση με την μαθηματική φόρμουλα υπολογισμού του ποσού που θα λάβει ο κάθε ενδιαφερόμενος και οι εκταμιεύσεις θα γίνουν προς το τέλος Φεβρουαρίου ή μέσα στις πρώτες ημέρες του Μαρτίου.
Καθώς η ενίσχυση αφορά έναν μήνα, το κατώτατο όριο ενίσχυσης για τους κλάδους που δεν παραμένουν κλειστοί με κρατική εντολή, ανέρχεται στα 500 ευρώ και το μέγιστο ύψος ενίσχυσης στα 50.000 ευρώ. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες χωρίς εργαζόμενους θα λάβουν από 500 έως 1.000 ευρώ, ανάλογα με την πτώση των εσόδων τους. Ειδικά για την εστίαση και τους κλάδους που παρέμεναν κλειστοί στα τέλη Ιανουαρίου, το κατώτατο ύψος ενίσχυσης θα ανέρχεται στα 1.000 ευρώ για επιχειρήσεις χωρίς εργαζόμενους, 2.000 ευρώ για επιχειρήσεις με 1 έως 5 εργαζόμενους, 4.000 ευρώ για επιχειρήσεις με 6 έως 20 εργαζόμενους και 8.000 ευρώ για επιχειρήσεις με περισσότερους από 20 εργαζόμενους. Το 50% της ενίσχυσης δεν επιστρέφεται, υπό τον όρο διατήρησης του αριθμού των εργαζομένων έως την 31η Ιουλίου 2021.
Θα ακολουθήσει ο 7ος κύκλος της Επιστρεπτέας, ο οποίος θα αφορά την απώλεια τζίρου ολόκληρου του 1ου τριμήνου του 2021, όπου θα συνυπολογιστούν τα ποσά που δόθηκαν στον 6ο κύκλο. Η καταβολή της ενίσχυσης θα γίνει εντός Απριλίου. Όπως έχει ανακοινώσει το υπουργείο Οικονομικών, θα υπάρχουν αυξημένα κατώτατα ποσά για την εστίαση και τις επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή εντός Φεβρουαρίου. Το 50% της ενίσχυσης δεν θα επιστρέφεται.
-
27 Φεβρουαριου 2021, 18:34Μετακινήσεις αγροτών: Αυτά είναι τα 3 χαρτιά που πρέπει να εχετε στο χωράφι!
-
26 Φεβρουαριου 2021, 16:31Διαβάστε όλες τις πληρωμές που έρχονται για αγρότες και κτηνοτρόφους μέχρι το Μάη!
-
26 Φεβρουαριου 2021, 20:29Ασύλληπτη τραγωδία στο χωράφι: Ζευγάρι αγροτών καταπλακώθηκε από τρακτέρ! (φωτογραφίες)
-
28 Φεβρουαριου 2021, 11:00Δύο θετικές ειδήσεις για τους εργαζόμενους σε τουρισμό και επισιτισμό
-
27 Φεβρουαριου 2021, 11:28Αγρότες: Αλλαγές στις επιδοτήσεις - Τι ισχύει για τις μετατάξεις από το ειδικό καθεστώς στο κανονικό
-
26 Φεβρουαριου 2021, 16:06Ηράκλειο: Μετά τις αλλαγές τα «βρόντηξε» ο Αγγελάκης- Αιτία η στάση της Λότζια