ΟΠΕΚΑ: Πράσινο φως για την πληρωμή του επιδόματος ενοικίου
αγαπημένα σου στη Google
Εγκρίθηκε η δαπάνη ύψους 31.000.000 ευρώ προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ο ΟΠΕΚΑ για την κάλυψη της δαπάνης καταβολής της πληρωμής Επιδόματος Ενοικίου μηνός Σεπτεμβρίου 2021. Έτσι στις 30 Σεπτεμβρίου θα πληρωθούν οι δικαιούχοι του επιδόματος ενοικίου.
- Για τον δικαιούχο: 70 ευρώ το μήνα
- Για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού προσαύξηση 35 ευρώ το μήνα.
- Το ανήλικο παιδί προσμετράται ως ενήλικας τόσο στον υπολογισμό των εισοδηματικών κριτηρίων, όσο και στον υπολογισμό του εισοδήματος. Η κλιμάκωση που επιλέχθηκε, δίνει έμφαση στο παιδί, με προφανή στόχο να προωθηθεί η γεννητικότητα, ενώ ειδική μέριμνα υπάρχει για τις μονογονεϊκές οικογένειες και τα νοικοκυριά με απροστάτευτα τέκνα.
- Στη μονογονεϊκή οικογένεια, για το πρώτο ανήλικο μέλος του νοικοκυριού ορίζεται προσαύξηση 70 ευρώ το μήνα.
- Στα νοικοκυριά με απροστάτευτα τέκνα, ορίζεται προσαύξηση 70 ευρώ το μήνα για κάθε απροστάτευτο τέκνο.
- Ως ανώτατο όριο του Επιδόματος Στέγασης ορίζονται τα 210 ευρώ μηνιαίως, ανεξαρτήτως της σύνθεσης του νοικοκυριού.
- Για τα μισθωτήρια στα οποία το ποσό του ενοικίου είναι μικρότερο των ανωτέρω ποσών, το ύψος του επιδόματος ανέρχεται έως του αντίστοιχου ποσού.
Η χορήγηση του επιδόματος πραγματοποιείται κατόπιν αίτησης και μπορεί να έχει διάρκεια 12 μήνες. Ειδικότερα, με την πάροδο έξι μηνών από την έκδοση της πράξης έγκρισης, κι εφόσον πληρούνται οι όροι και οι προϋποθέσεις, η χορήγηση του επιδόματος ανανεώνεται αυτόματα για έξι μήνες ακόμα.
Κατά τη διάρκεια του έκτου μήνα από την ημερομηνία έκδοσης της πράξης έγκρισης και σε περίπτωση μεταβολής της σύνθεσης του νοικοκυριού ή των όρων του μισθωτηρίου, ο δικαιούχος μπορεί να επικαιροποιήσει τα στοιχεία της αίτησής του και το ποσό του επιδόματος να αναπροσαρμοστεί αναλόγως για το δεύτερο 6μηνο χορήγησης.
Με την πάροδο των 12 μηνών από την έκδοση της πράξης έγκρισης, ο δικαιούχος μπορεί να επανυποβάλει αίτηση ένταξης στο πρόγραμμα.
-
09 Οκτωβριου 2026, 09:30Ηράκλειο: Η προχειρότητα σε όλο της το μεγαλείο-Οι βροχές "ξέπλυναν" το λίγο ασφαλτικό πάνω από τις οπτικές ίνες -
08 Οκτωβριου 2026, 15:35Ηράκλειο: Δυναμική απάντηση μέσω της Δικαιοσύνης για τους κατοίκους, μετά τις δηλώσεις Πλεύρη για τη Δομή -
09 Οκτωβριου 2026, 18:57Επιλεκτικός ο καθαρισμός του κέντρου του Ηρακλείου – Καταγγελία του Συλλόγου Εργ. Καθαριότητας και Εργατοτεχνιτών (φωτό) -
08 Οκτωβριου 2026, 10:40Η επόμενη μέρα μετά τη ρήξη Βίσση-Καρβέλα: Γιατί δεν θα τραγουδήσει φέτος στο «Αθηνών Αρένα» -
09 Οκτωβριου 2026, 07:27Η μεγάλη επιστροφή του Ελληνισμού: από τη θαλάσσια ισχύ στη γεωπολιτική των δικτύων -
08 Οκτωβριου 2026, 16:44Καταγγελίες «φωτιά» για ελληνοποιήσεις λαδιών τρίτων χωρών στην Κρήτη – Τι αποκάλυψε ο πρόεδρος των ελαιουργών Μ. Αφθονίδης!
