Πώληση Άκτωρ: Αποκλειστικές διαπραγματεύσεις Ελλάκτωρ με Wade Adams – Δ. Κούτρα

Ο κύβος ερρίφθη και η Άκτωρ, η θυγατρική κατασκευαστική εταιρεία της Ελλάκτωρ πωλείται.
Σύμφωνα με πληροφορίες από γνώστες των εξελίξεων στον κλάδο των κατασκευών, η Ελλάκτωρ προχωρά σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με το κοινό επενδυτικό σχήμα WadeAdams – Δ. Κούτρα για την πώληση της Άκτωρ.
Η απόφαση
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές για την κίνηση αυτή της Ελλάκτωρ είναι σύμφωνοι οι δύο μεγάλοι μέτοχοι οι Ολλανδοί της Reggeborgh και η Motor Oil και οι σχετικές αποφάσεις ελήφθησαν το βράδυ της Παρασκευής κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της μητρικής εταιρείας.
Όπως είχε γράψει και ο ΟΤ το κοινό σχήμα των εταιρειών κυπριακών συμφερόντων (WadeAdams) και του πάλαι ποτέ ισχυρού άντρα της Άκτωρ, Δημήτρη Κούτρα έχει καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση.
Οι πληροφορίες από την αγορά θέλουν να υπάρχει πολύ μικρός δρόμος για την επίτευξη της συμφωνίας που θα ανοίξει το δρόμο την πώληση της Άκτωρ.
Η Intrakat
Πληροφορίες, θέλουν επίσης, πως ενδιαφέρον για την Άκτωρ είχε εκδηλώσει και μάλιστα εγγράφως και η Ιntrakat, των μετόχων Μπάκου – Καϋμενάκη – Εξάρχου.
Οι μέτοχοι, όμως, της Ελλάκτωρ αποφάσισαν να μην προχωρήσουν σε διαπραγματεύσεις καθώς για καθαρά λόγους ανταγωνισμού με την Intrakat.
Όπως αναφέρουν παράγοντες της αγοράς η Intrakat έχει ισχυρό αποτύπωμα στον κατασκευαστικό κλάδο. Το ενδεχόμενο να αποκτήσει και την Άκτωρ θα χτύπαγε σε θέματα ανταγωνισμού.
Σύμφωνα με πηγές αφενός ο έλεγχος της Επιτροπής Ανταγωνισμού, στην οποία θα έπρεπε να γνωστοποιηθεί η εξαγορά, θα κρατούσε πολύ καιρό και θα απαιτούσε μακρείς διαδικασίες. Επιπροσθέτως δεν θα ήταν σίγουρο αν η Αρχή θα ενέκρινε τη συμφωνία.
Ο δεύτερος λόγος για τον οποίο οι μέτοχοι της Ελλάκτωρ δεν μπαίνουν σε διαπραγματεύσεις με την Intrakat έχει να κάνει με το γεγονός πως οι δραστηριότητες των δύο εταιρειών στον τομέα των παραχωρήσεων είναι ευθέως ανταγωνιστικές. Συνεπώς μία τέτοια κίνηση θα περιέπλεκε τα πράγματα στη διεκδίκηση έργων κλπ.
Πηγή: Ο.Τ.
-
29 Μαρτιου 2023, 09:14Θλίψη στο Πανεπιστήμιο Κρήτης: Βρήκαν τον καθηγητή νεκρό μέσα στο γραφείο του
-
29 Μαρτιου 2023, 16:50ΔΥΠΑ: Συμπλήρωση ερωτηματολογίου ωφελούμενων ανέργων για προγράμματα κατάρτισης
-
29 Μαρτιου 2023, 07:05Ο Γ. Κοκοσάλης για την υπόθεση βιασμού του ανήλικου: «Θα έχουμε συγκλονιστικές και καταιγιστικές εξελίξεις» (Βίντεο)
-
29 Μαρτιου 2023, 16:55Γιάννης Ραγκούσης: 2.200 ευρώ την βραδιά νοικιάζει την βίλα του στην Πάρο
-
30 Μαρτιου 2023, 14:08Κρήτη: Τροχαίο με απεγκλωβισμό γυναίκας στο Μυλοπόταμο- 2 τραυματίες στο νοσοκομείο
-
29 Μαρτιου 2023, 15:50Μεσαρά: Η ΕΛΑΣ αναζητά δυο αδέλφια για την επίθεση με όπλο σε βάρος 42χρονου