Στον «αέρα» πάλι η Κοινωφελής Εργασία- Αγωνία για τη λήξη των συμβάσεων
αγαπημένα σου στη Google
Έντονη είναι η ανησυχία εργαζομένων και δήμων σχετικά με το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας και τις παρατάσεις των συμβάσεων Covid.
Σημειώνουμε πως το πρόγραμμαν Κοινωφελούς Εργασίας είχε παραταθεί με Κοινή Υπουργική Απόφαση για δύο μήνες, η οποία όμως λήγει χωρίς να έχει ανακοινωθεί κάτι προς το παρόν ως προς τη συνέχισή του.
Η αγωνία των 36.500 εργαζομένων που απασχολούνται σε μια σειρά υπηρεσιών όπως δήμους, περιφέρεις, υπουργεία και άλλους φορείς του δημοσίου, για το εργασιακό τους μέλλον είναι έντονη. Το αίτημα τους εδώ και καιρόείναι η παράταση του προγράμματος έως το τέλος του έτους. Ένα αίτημα που είχε καταγράψει και το newshub σε ρεπορτάζ που είχαμε κάνει στις αρχές της χρονιάς (Δείτε ΕΔΩ).
Η θέση της ΚΕΔΕ
Το θέμα απασχολεί έντονα πολλούς δήμους καθώς μέσα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα προσφέρονται μια σειρά κρίσιμων υπηρεσιών στους πολίτες όπως στην καθαριότητα, την πρόνοια κλπ.
Γι’ αυτό το λόγο και τέθηκε στο πρόσφατο Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ). Εκεί ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, ανέφερε ότι σε επικοινωνία που είχε με το Υπουργείο Εργασίας ενημερώθηκε ότι τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί η νέα κοινωφελής έτσι ώστε να μπορέσουν οι Δήμοι να προσλάβουν προσωπικό μέσα στον Αύγουστο.
Ο κ. Παπαστεργίου είπε ακόμη ότι υπάρχουν αιτήματα από πολλούς εργαζόμενους στα οκτάμηνα για παράταση πλέον των δύο μηνών. «Μεταφέρουμε την αγωνία μας αλλά αισθάνομαι ότι δεν θα είναι εύκολη μια νέα τέτοια παράταση ελλείψει χρημάτων» είπε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ.
Επίσης τόνισε ότι η ΚΕΔΕ θα ζητήσει με επιστολή της την παράταση των συμβάσεων Covid που λήγουν αφού ακόμη οι συνθήκες επιβάλουν την παρουσία επιπλέον προσωπικού.
Διαβάστε και την κοινοβουλευτική παρέμβαση από Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για το ζήτημα ΕΔΩ
-
21 Οκτωβριου 2026, 18:00Θρήνος για τον 22χρονο Βαγγέλη που έχασε τη ζωή του μετά από τροχαίο - Την Πέμπτη το τελευταίο «αντίο» -
21 Οκτωβριου 2026, 07:05Απονομή Δικαιοσύνης στο Ηράκλειο: Τα διαχρονικά προβλήματα-Τι λένε στο Newshub.gr οι εκπρόσωποι δικηγόρων και δικαστικών υπαλλήλων (Μέρος Β) -
20 Οκτωβριου 2026, 13:11Οροπέδιο Λασιθίου: Αρνήθηκαν να υποβάλλουν δηλώσεις στον ΕΛΓΑ και διεκδικούν οριζόντιες αποζημιώσεις μέσα από τεχνητή λύση! -
21 Οκτωβριου 2026, 14:32Κρήτη: 43 σχολεία υπό κατάληψη σε Ηράκλειο, Χανιά και Ρέθυμνο – Η εικόνα ανά νομό -
21 Οκτωβριου 2026, 12:48Πορεία μαθητών και φοιτητών στο Ηράκλειο με σύνθημα «από την Ελλάδα ως τη Γαλλία» για καλύτερη Παιδεία (Βίντεο + Φωτο) -
21 Οκτωβριου 2026, 07:11Ημέρα απεργίας σήμερα στο Ηράκλειο: Στους δρόμους εκπαιδευτικοί, μαθητές, φοιτητές και υγειονομικοί
