To Bitcoin πέφτει κάτω από τα 64.000 δολάρια μετά από την επίθεση στο Ιράν
αγαπημένα σου στη Google
Απότομη πτώση σημείωσαν το Bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα, αφότου οι ΗΠΑ και το Ισραήλ άρχισαν να χτυπούν στόχους στο Ιράν.
Το Bitcoin υποχώρησε έως και 3,8% στα 63.038 δολάρια, ενώ το Ether, το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα, υποχώρησε κατά 4,5% στα 1.835 δολάρια. Περίπου 128 δισεκατομμύρια δολάρια σε κεφαλαιοποίηση χάθηκαν από τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία αμέσως μετά την είδηση, σύμφωνα με στοιχεία από το CoinGecko.
Οι απώλειες διευρύνουν ένα πολύμηνο sell-off στις αγορές κρυπτονομισμάτων, που ξεκίνησε με τη ρευστοποίηση περίπου 19 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε μοχλευμένες θέσεις τον Οκτώβριο, λίγες μέρες αφότου το Bitcoin έφτασε στο υψηλό των 126.000 δολαρίων.
«Όπως πάντα, όταν συμβαίνουν κρίσιμα γεγονότα κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, το Bitcoin παίζει τον ρόλο μιας βαλβίδας πίεσης», εξηγεί στο Bloomberg ο Justin d’Anethan, επικεφαλής έρευνας στην Arctic Digital.
Πάντως, οι αρχικές απώλειες του Bitcoin περιορίστηκαν, με τον D’Anethan να λέει ότι ο αρχικός αντίκτυπος στο κρυπτονόμισμα δεν ήταν τόσο δραστικός όσο θα περίμεναν κάποιοι.
«Με μεγάλο μέρος των μοχλευμένων θέσεων να έχει ήδη κλείσει και τους πωλητές να έχουν εξαντληθεί, ο αντίκτυπος που μπορούν να έχουν τα μακροοικονομικά γεγονότα είναι περιορισμένος», πρόσθεσε. «Δεν λέω ότι το Bitcoin δεν μπορεί να πέσει, απλώς ότι μεγάλο μέρος της μεταβλητότητας έχει ήδη εξαλειφθεί».
moneyreview.gr
-
03 Οκτωβριου 2026, 23:45Ηράκλειο: Θανατηφόρο τροχαίο στον Άγιο Βλάση-Νεκρός ο οδηγός οχήματος -
03 Οκτωβριου 2026, 07:37Νέα νύχτα αγωνίας στην Κρήτη: 23 απεγκλωβισμοί στα Φέρμα, κινδύνεψαν Γερμανοί τουρίστες – πλημμύρες και μάχη με τα νερά στην Ιεράπετρα (φωτο+ βίντεο) -
03 Οκτωβριου 2026, 11:00Συνεργασία της ΕΛΣΤΑΤ με τα Πανεπιστήμια της Κρήτης! Η προϊσταμένη της ΕΛΣΤΑΤ νοτίου Ελλάδας, Ανδρομάχη Πιπεράκη στο newshub.gr (podcast) -
03 Οκτωβριου 2026, 10:30Ιεράπετρα: Εικόνες χάους από την κακοκαιρία – Ορμητικά νερά παρέσυραν οχήματα και διέλυσαν δρόμους (φωτογραφίες) -
03 Οκτωβριου 2026, 13:00Πέτρος Νικολάου: «Πόλεμος» για ένα σχολείο στη σκιά του πολέμου στη Γάζα! (podcast) -
02 Οκτωβριου 2026, 07:15Δημήτρης Τσαϊλάς: Ελλάδα και Κύπρος να μην επιτρέψουν στην Τουρκία να κάνει το καλώδιο στρατηγική παγίδα! (podcast)
