Β. Κικίλιας για ακτοπλοϊκά εισιτήρια: «Πετύχαμε να μην αυξηθούν οι τιμές στα εισιτήρια για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά
αγαπημένα σου στη Google
Στη συγκράτηση των τιμών των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, παρά τις πιέσεις από τον πόλεμο και την ενεργειακή κρίση, καθώς και στις σημαντικές εκπτώσεις που έχουν προκύψει μέσω του ανταγωνισμού, αναφέρθηκε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Βασίλης Κικίλιας, σε συνέντευξή του στον τ/σ Mega και στην εκπομπή “Κοινωνία Ώρα MEGA” με τους δημοσιογράφους, Ζήση Μούσιο και Τζωρτζίνα Μαλλιαρόζη.
Ο Υπουργός τόνισε ότι «οι διεθνείς εξελίξεις και η άνοδος των καυσίμων διαμορφώνουν ένα ιδιαίτερα δύσκολο περιβάλλον για την ακτοπλοΐα», σημειώνοντας: «πέρυσι η αγορά είχε ανακοινώσει αυξήσεις 15%, λόγω του κόστους των πράσινων καυσίμων που συνδέεται με τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις. Ωστόσο καταφέραμε οι αυξήσεις αυτές να μην υλοποιηθούν, καθώς αντισταθμίστηκαν με την παρέμβασή μας να μειωθούν κατά 50% τα λιμενικά τελη. Και φέτος η ελληνική κυβέρνηση και το Υπουργείο Ναυτιλίας βρήκαμε τρόπο να αποτρέψουμε νέες αυξήσεις, ενώ παράλληλα ο ανταγωνισμός οδήγησε σε στοχευμένες εκπτώσεις από 25% έως 42% στα ταχύπλοα και στα συμβατικά πλοία για οικογένειες, παρέες τριών ατόμων, εισιτήρια μετ’ επιστροφής, οικονομική θέση και αυτοκίνητα».
Ο Υπουργός ξεκαθάρισε ότι οι τιμές καθορίζονται από την αγορά και ελέγχονται από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, υπογραμμίζοντας το ρόλο που μπορούν να διαδραματίσει η παρουσία περισσότερων εταιρειών, που οδηγεί σε πραγματικό ανταγωνισμός προς όφελος των ταξιδιωτών.
-
27 Ιουλιου 2026, 21:47Κύκλωμα στο Ηράκλειο: Ζωοκλοπές, εκβιασμοί και παράνομες επιδοτήσεις – 8 συλλήψεις και δύο ακόμα κατηγορούμενοι -
27 Ιουλιου 2026, 07:15ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ Εξ Απορρήτων: Η ιστορία της ΕΥΠ (Μέρος 1ο) - Η «σκοτεινή» ΚΥΠ 1953-1986 (podcast) -
27 Ιουλιου 2026, 07:06Ελαιοκαλλιέργεια Κρήτης: Ο…ρυγχίτης πρόλαβε το δάκο – Τεράστιες καταστροφές στα λιόφυτα που δεν ήταν φορτωμένα! -
27 Ιουλιου 2026, 10:00Λευτέρης Κουσούλης: Η χώρα διέπεται από θεσμική παρακμή και πολιτική παθολογία!…(podcast) -
27 Ιουλιου 2026, 19:30Μάστιγα για όλα τα χωριά της περιοχής είχαν γίνει οι συλληφθέντες στη σημερινή επιχείρηση της ΕΛΑΣ σε Αλάγνι και Χαράκι -
27 Ιουλιου 2026, 07:51Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από σήμερα στο ΒΟΑΚ λόγω εργασιών - Το τμήμα του δρόμου που θα επηρεαστεί
