Υποβαθμίζει τη Wall Street η UBS – Υπερβολική η επενδυτική αισιοδοξία
αγαπημένα σου στη Google
Στην υποβάθμιση της Wall Street σε Neutral από Attractive προχωρά η UBS, καθώς ο S&P 500 έχει σημειώσει ράλι 11% από τις 10 Απριλίου, όταν ο επενδυτικός οίκος έκρινε ότι ο φόβος των αγορών για τον εμπορικό πόλεμο είχε φτάσει σε υπερβολικά επίπεδα, με αποτέλεσμα να αναβαθμίσει τότε τις αμερικανικές μετοχές.
Χθες, ο S&P 500 κινηθηκε σε επίπεδα υψηλότερα από εκείνα της 2ας Απριλίου, όταν ο Trump επέβαλε τους δασμούς της «Ημέρας Απελευθέρωσης». Συνεπώς, η UBS πιστεύει ότι η σχέση ανταμοιβής-ρίσκου είναι πιο ισορροπημένη.
Αν και η ανακωχή των 90 ημερών στον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ-Κίνας που αποφασίστηκε χθες είναι μια ανακούφιση, εντούτοις η αβεβαιότητα είναι ακόμα πολύ υψηλή και οι επενδυτές θα αρχίσουν να εστιάζουν στο κατά πόσο μια μακροπρόθεσμη συμφωνία είναι εφικτή.
Μιλώντας για υπερβολική επενδυτική αισιοδοξία αυτή τη στιγμή, η UBS υποβαθμίζει μεν τις αμερικανικές μετοχές, αλλά τονίζει πως δεν υιοθετεί μια bearish άποψη και δεν δίνει σήμα για πώληση των μετοχών. Συστήνει στους επενδυτές να διατηρήσουν μια πλήρη στρατηγική τοποθέτηση στις αμερικανικές μετοχές, καθώς σε ορίζοντα 12 μηνών, αυτές αναμένεται να βρίσκονται σε υψηλότερα επίπεδα από τα σημερινά.
Σε επίπεδο κλάδων, στις ΗΠΑ, η UBS δίνει αξιολόγηση Attractive στις τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες, την τεχνολογία πληροφορικής, την υγεία και τις εταιρείες κοινής ωφέλειας. Το ξεπούλημα στις φαρμακευτικές μετοχές λόγω των ανησυχιών για τους δασμούς και την τιμολόγηση των φαρμάκων είναι υπερβολικό στις τρέχουσες αποτιμήσεις, σημειώνει ο οίκος, προβλέποντας ότι οι πρωτοβουλίες του Trump για τις τιμές θα συναντήσουν νομικά εμπόδια.
-
30 Σεπτεμβριου 2026, 11:55Βολές στο κέντρο... της Τετάρτης! -
30 Σεπτεμβριου 2026, 07:15Γιώργος Θεοδωρίδης: Πώς προετοιμάζεται η συνέχεια για το καλώδιο Κρήτης-Κύπρου! (podcast) -
30 Σεπτεμβριου 2026, 13:30Ανδρέας Θεοδωρόπουλος: Συνελήφθη ο γνωστός δικηγόρος για ενδοοικογενειακή βία σε βάρος του ανήλικου γιου του -
01 Οκτωβριου 2026, 07:00Κακοκαιρία: Σε Red Code η Κρήτη έως την Κυριακή-Κλειστά σχολεία-Μηνύματα από το 112 και ετοιμότητα από την Πολιτική Προστασία -
29 Σεπτεμβριου 2026, 17:01Κρήτη: Οι περισσότερες διεθνείς αεροπορικές αφίξεις το πρώτο 8μηνο του 2026 – 20,6 εκατ. στη χώρα -
30 Σεπτεμβριου 2026, 14:13«Red Code» στην Κρήτη: Ακραία ύψη βροχής αναμένονται έως την Κυριακή - Σε κατάσταση κινητοποίησης ο κρατικός μηχανισμός– γραφήματα
