Α. Τσίπρας: Ο κ. Μητσοτάκης απέδειξε την ενοχή και τη δειλία του
αγαπημένα σου στη Google
Επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης «Διαδικασία άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών, κυβερνοασφάλεια και προστασία προσωπικών δεδομένων πολιτών».
“Βασικό χαρακτηριστικό των ενόχων είναι η δειλία και το θράσος. Ο κ. Μητσοτάκης κρύφτηκε και αρνήθηκε να έρθει στον κοινοβουλευτικό έλεγχο. Απέδειξε την ενοχή του και τη δειλία του. Σήμερα που εμφανίζεται, αποδεικνύει το έτερο χαρακτηριστικό της ενοχής: το θράσος” τόνισε ο κ. Τσίπρας.
Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για “αξιοθρήνητη παρουσία” και τον κάλεσε να δώσει απαντήσεις. “Οι σταγόνες που νιώθετε δεν είναι η βροχή και είναι από την παράταξή σας και από την ελληνική κοινωνία. Επειδή έρχεται η ώρα να τελειώσουν τα παιχνίδια, πρέπει να δώσετε απαντήσεις” σημείωσε.
“Την ενοχή σας τη δηλώνουν οι πράξεις σας εδώ και τέσσερις μήνες. Και έρχομαι να σας ρωτήσω, πριν πάμε σε στοιχεία και αποδείξεις. Ποιος ήταν αυτός που αποφάσισε με το που ανέλαβε τη διακυβέρνηση, να αλλάξει αυτό που ίσχυε από τη μεταπολίτευση και να αναλάβει την ευθύνη της ΕΥΠ στο πρωθυπουργικό γραφείο; Εγώ το έκανα; Ο Σαμαράς το έκανε; Ο Καραμανλής; Ο Σημίτης; Ο Παπανδρέου. Ποιος με το που ανέλαβε διόρισε στην ΕΥΠ έναν άνθρωπο που δεν πληρούσε τα προβλεπόμενα από το νόμο προσόντα. Εγώ;” ρώτησε ο κ. Τσίπρας.
“Ποια είναι η αλήθεια; Είστε εξαπατημένος ή παραπλανημένος; Ή είστε επικίνδυνος; Αν είστε παραπλανημένος είστε ανεπαρκής. Αν όμως είστε ιθύνων νους, ο ηθικός αυτουργός τότε είστε επικίνδυνος πρωθυπουργός” πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι ήρθε μετά από 40 μέρες κρυφτό για να εμφανίσει τον εαυτό του ως θύμα.
-
31 Μαΐου 2026, 11:58Αργία Αγίου Πνεύματος: Τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες, σχολεία και φροντιστήρια κλειστά – Ανοιχτά τα περισσότερα καταστήματα - σούπερ μάρκετ -
31 Μαΐου 2026, 07:10Η μάχη του Ηρακλείου (20-29 Μαΐου 1941): Η πιο άγνωστη σελίδα της Μάχης της Κρήτης -
31 Μαΐου 2026, 08:24Ηράκλειο: Συναγερμός με το "καλημέρα" στην Πυροσβεστική λόγω φωτιάς σε απόσταση αναπνοής από επιχείρηση αρτοποιείου (φωτο+ βιντεο) -
01 Ιουνιου 2026, 13:24Hράκλειο: Θρήνος για τον 21χρονο Φοίβο που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή -
31 Μαΐου 2026, 09:36Γιώργος Ατσαλάκης: Ο μεγάλος οικονομικός, γεωπολιτικός και ενεργειακός ανασχηματισμός στη ΝΑ Μεσόγειο (podcast) -
31 Μαΐου 2026, 13:12Κρήτη: Η Ελούντα στο επίκεντρο του παγκόσμιου luxury τουρισμού – Πέντε νέα διεθνή πεντάστερα κάνουν πρεμιέρα στην Ελλάδα
