Αντώνης Σαμαράς: Η υποψηφιότητα Μουρούτη δεν έχει σχέση με εμάς, λένε κύκλοι του πρώην πρωθυπουργού

Σαφείς αποστάσεις παίρνει ο Αντώνης Σαμαράς από την υποψηφιότητα του Γιώργου Μουρούτη με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας για τις ευρωεκλογές.
Και τούτο, καθώς η ανακοίνωση ότι ο κ. Μουρούτης θα είναι υποψήφιος με το «γαλάζιο» ευρωψηφοδέλτιο, από πολλούς ερμηνεύθηκε ως μία κίνηση που είχε ως στόχο τη συσπείρωση της «σαμαρικής» βάσης του κυβερνώντος κόμματος, ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.
Εξάλλου, ο Γιώργος Μουρούτης υπήρξε διευθυντής του γραφείου Τύπου του Αντώνη Σαμαρά, όταν ήταν πρωθυπουργός, και πολύ στενός του συνεργάτης.
Στην ανακοίνωση της Πειραιώς, μάλιστα, αναφερόταν ότι «ο Γιώργος Μουρούτης την περίοδο 2012-2015 διετέλεσε διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και την περίοδο 2009-2012 διευθυντής του γραφείου τύπου της ΝΔ».
«Δεν έχει σχέση με τον Σαμαρά, είναι επιλογή Μητσοτάκη»
Ωστόσο, κύκλοι του πρώην πρωθυπουργού ξεκαθαρίζουν πως η υποψηφιότητα του κ. Μουρούτη «δεν έχει σχέση με τον Σαμαρά, είναι επιλογή Μητσοτάκη».
Αξίζει να σημειωθεί, άλλωστε, πως η δημοσιοποίηση της υποψηφιότητας Μουρούτη λίγες ώρες πριν το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας εξελήφθη ως ένα μήνυμα ενότητας από το Μαξίμου, λόγω και της φθοράς που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση το τελευταίο διάστημα, αλλά και της ψυχρότητας με το «στρατόπεδο» Σαμαρά μετά την ψήφιση του νόμου για τα ομόφυλα ζευγάρια.
Στην πραγματικότητα, όμως, το συγκρουσιακό κλίμα παραμένει, με τους «Σαμαρικούς» να επιμένουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης απομακρύνει το κόμμα από τις παραδοσιακές του αξίες και την ιστορική του βάση της «πατριωτικής» Δεξιάς.
Υπενθυμίζεται ότι ο Αντώνης Σαμαράς, όπως και ο Κώστας Καραμανλής θα παραστούν στο συνέδριο της ΝΔ, αλλά δεν θα μιλήσουν, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για το μήνυμα που επιθυμούν να στείλουν στον Κυριάκο Μητσοτάκη, δεδομένου ότι η «γαλάζια» παράταξη γιορτάζει τα 50 της χρόνια.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου, Γιάννης Πλακιωτάκης, συναντήθηκε με τους δύο πρώην πρωθυπουργούς, προκειμένου να συζητήσει μαζί τους για την παρουσία τους στο συνέδριο, και έλαβε και τους δύο πρώην προέδρους της Νέας Δημοκρατίας την ίδια απάντηση: Θα παραστούν, αλλά δεν θα μιλήσουν.
-
10 Οκτωβριου 2025, 15:57Κλιμάκιο ελέγχου του ΟΠΕΚΕΠΕ καταγγέλλει απειλές και προπηλακισμό σε κτηνοτροφικό έλεγχο στη Μεσαρά
-
09 Οκτωβριου 2025, 11:00Ηράκλειο: Στο εδώλιο ο 79χρονος Γιάννης Ξυδάκης για το αιματηρό περιστατικό στις Μαλάδες
-
09 Οκτωβριου 2025, 22:14Ηράκλειο: Εξώδικο του Νίκου Μπουνάκη για τις κατηγορίες σχετικά με την εμπλοκή του ΚΥΔ στην υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ
-
10 Οκτωβριου 2025, 10:59Βολές στο κέντρο... της Παρασκευής!
-
09 Οκτωβριου 2025, 08:40Χάρης Τσιόκας στο newshub.gr: «Πρέπει να δημιουργηθεί ένα πολιτικό μέτωπο για να απομακρυνθεί η ΝΔ»-Το μήνυμα του μετά τη δήλωση Τσίπρα
-
09 Οκτωβριου 2025, 19:18Αγροτικές ενισχύσεις: Ξεκινά σειρά πληρωμών προς τους παραγωγούς