Χρυσοχοΐδης: Σε ένα βράδυ έγιναν 61 συλλήψεις για ενδοοικογενειακή βία
αγαπημένα σου στη Google
Σε 61 συλλήψεις για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας προχώρησαν οι Αρχές το βράδυ της Δευτέρας (24/6), εκ των οποίων οι μισές στην Αττική, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ.
Ο υπουργός έκανε γνωστό πως «τις τελευταίες εβδομάδες είχαμε 550 περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας και εξ αυτών προέκυψαν 350 συλλήψεις. Υπάρχουν 63 γραφεία για περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας σε αστυνομικά τμήματα σχεδόν ένα ανά νομό. Παράλληλα, ανά νομό υπάρχει ένα safe house τη διεύθυνση του οποίου γνωρίζει μόνο η αστυνομία, ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα και για παιδιά και για ηλικιωμένους να αποκτήσουν Panic button».Μιλώντας για την εγκληματικότητα, ανέφερε πως το 70% των περιστατικών σημειώνονται στην Αττική, ενώ ακολουθεί η Θεσσαλονίκη με το σαφώς μειωμένο ποσοστό του 20%. Για την παραβατικότητα των ανηλίκων, τόνισε πως παρατηρείται μείωση της τάξης του 20%.
Ανακοίνωσε επίσης, πως το προσεχές διάστημα θα πραγματοποιηθούν 300 προσλήψεις νέων ειδικών φρουρών, ενώ έμφαση δίνεται και στο Τμήμα της Τροχαίας, με τις δυνάμεις της να πολλαπλασιάζονται. «Από τον Σεπτέμβριο η Τροχαία θα είναι πολύ περισσότερο παρούσα» διεμήνυσε.
-
02 Σεπτεμβριου 2026, 23:06Κρήτη: Δείπνο Ανδρουλάκη σε βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ στο Ψυχρό -
02 Σεπτεμβριου 2026, 16:20KatsounaDES Tour: Το κρητικό ταξιδιωτικό project που σε μόλις 3 μήνες πέρασε από το YouTube στην τηλεόραση -
03 Σεπτεμβριου 2026, 10:41Θλίψη για το χαμό του Γεώργιου Μαγκουσάκη -
03 Σεπτεμβριου 2026, 11:22Μιχάλης Μαντάλας: Τι κερδίζει η Ελλάδα από τη σχέση με το Ισραήλ και τι πρέπει να προσέχει! (podcast) -
03 Σεπτεμβριου 2026, 07:15Ανδρέας Σπυρόπουλος: Η Κρήτη πρασινίζει… ξανά! (podcast) -
03 Σεπτεμβριου 2026, 17:40Ηράκλειο: Πυρκαγιά ξέσπασε σε γεωργική έκταση ανάμεσα σε Γαρίπα και Καστελλιανά - Επί τόπου δυνάμεις της Πυροσβεστικής
