Κεντρική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ: Αποτίμηση των εκλογών και «επόμενη μέρα» στο επίκεντρο σημερινής συνεδρίασης
αγαπημένα σου στη Google
Αναμένεται να εκφραστούν οι έντονες αντιθέσεις που κυριαρχούν στο εσωτερικό του κόμματος.
Οι έντονες αντιθέσεις και ο σκεπτικισμός που κυριαρχούν στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να «καθρεφτιστούν» σήμερα στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ που συνεδριάζει με αντικείμενο την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και την «επόμενη μέρα».
Μια πρώτη εικόνα του τι επικρατεί καταγράφθηκε στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας την Πέμπτη. Εκεί όπου ο σχεδιασμός του Στέφανου Κασσελάκη για την πλήρη μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα προσωποπαγές κόμμα συνάντησε σθεναρή αντίσταση με 7 «όχι» στην εισήγηση που κατατέθηκε.
Ο Στέφανος Κασσελάκης επιχείρησε να καλλιεργήσει επικοινωνιακά ένα κλίμα του είδους «όλα πάνε καλά». Παρά τη σφοδρή κριτική που δέχθηκε για την ωραιοποίηση του αποτελέσματος των ευρωεκλογών, για τις αναφορές σε «μαύρο χρήμα» στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και την επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα. Μια στάση που φαίνεται να εξηγείται από τα δημοσκοπικά μηνύματα για τη μείωση της επιρροής που ΣΥΡΙΖΑ που συνεχίζεται και μετεκλογικά.
Σύμφωνα με το news247, αποτελεί ερώτημα, πάντως, αν ο Στέφανος Κασελλάκης θα τηρήσει την ίδια στάση και στη σημερινή συνεδρίαση. Ιδίως από τη στιγμή που μέσω των -γνωστών- διαύλων της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ με το διαδίκτυο καλλιεργείται το αφήγημα του «εσωτερικού εχθρού» που έχει επιστρατευθεί σε κάθε εσωκομματική πολιτική κρίση.
Αυτά ενώ χθες υπήρξε μία ακόμη πολιτική παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα από τη Γαλλία όπου βρίσκεται σχετικά με τις αρχές που πρέπει να διέπουν και τις προτεραιότητες που πρέπει να έχει στην οικονομία η Αριστερά.
-
29 Μαΐου 2026, 22:12Χανιά: Βαρύ πένθος για τον ξαφνικό χαμό του Μανόλη Βαρουξάκη -
30 Μαΐου 2026, 09:30Πένθος για την Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη-Έφυγε από τη ζωή η μητέρα της Μαρίκα -
31 Μαΐου 2026, 11:58Αργία Αγίου Πνεύματος: Τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες, σχολεία και φροντιστήρια κλειστά – Ανοιχτά τα περισσότερα καταστήματα - σούπερ μάρκετ -
30 Μαΐου 2026, 08:40Αποκαλύψεις για το άγριο έγκλημα στη Μεσσαρά με θύμα τον πρόεδρο της κοινότητας Απεσωκαρίου-"Κλίμα «τρομοκρατίας" -
30 Μαΐου 2026, 07:15Γιάννης Πρεκατσουνάκης: Η Μάχη του Ηρακλείου 20-29 Μαΐου 1941 (podcast) -
31 Μαΐου 2026, 07:10Η μάχη του Ηρακλείου (20-29 Μαΐου 1941): Η πιο άγνωστη σελίδα της Μάχης της Κρήτης
