Μαρινάκης: Αμυντική ενέργεια η κατάρριψη πυραύλων από ελληνικούς Patriot – Δεν συνιστά ούτε κλιμάκωση, ούτε επίθεση
αγαπημένα σου στη Google
Την κατάρριψη ιρανικών βαλλιστικών πυραύλων από ελληνικούς Patriot στη Σαουδική Αραβία σχολίασε στην ενημέρωση πολιτικών συντακτών, ο Παύλος Μαρινάκης, ξεκαθαρίζοντας ότι πρόκειται για «μια αμυντική ενέργεια και όχι θέμα εμπλοκής».
Συγκεκριμένα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «οι πύραυλοι βρίσκονταν εκεί στο πλαίσιο διμερούς αμυντικής συμφωνίας από το 2021. Όταν αντιμετωπίζεις μία επίθεση, κάνεις άμυνα και έδειξαν το πόσο έχουν αναβαθμιστεί οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις».
Πρόσθεσε ότι «η ελληνική πυροβολαρχία δεν ενεπλάκη σε επίθεση». Σύμφωνα με τον κ. Μαρινάκη, δεν υπήρξε επίθεση των ελληνικών Patriot. Η συμμετοχή τους στην επιχείρηση «δεν συνιστά ούτε κλιμάκωση, ούτε επίθεση».
Έπειτα, υπογράμμισε ότι η ελληνική συστοιχία αποδεικνύει το πόσο αξιόμαχες είναι οι Ένοπλες Δυνάμεις και τι εμπειρία έχει αποκτηθεί, ενώ επανέλαβε ότι «οι Ένοπλες Δυνάμεις έμμεσα, αλλά με σαφήνεια προστατεύουν το επίπεδο ζωής των Ελλήνων και Ευρωπαίων πολιτών».
Eλληνικοί Patriot κατέρριψαν ιρανικούς βαλλιστικούς πυραύλους στη Σαουδική Αραβία
Δύο ιρανικούς βαλλιστικούς πυραύλους κατέρριψαν τα ελληνικά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας Patriot που βρίσκονται ανεπτυγμένα στη Σαουδική Αραβία.
Σύμφωνα με δήλωση του υπουργού Άμυνας Νίκου Δένδια τα ελληνικά Patriot βρίσκονται εκεί για την υποστήριξη της αεράμυνας του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ελληνικά συστήματα αεράμυνας ενεργοποιήθηκαν έπειτα από συναγερμό για απειλή, ενώ εκτοξεύθηκαν δύο πύραυλοι.
Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Νίκος Δένδιας:
«Σήμερα το πρωί η ελληνική συστοιχία Patriot στη Σαουδική Αραβία κατέρριψε δύο βαλλιστικούς πυραύλους προερχόμενους από το Ιράν και κατευθυνόμενους σε διυλιστήρια του βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας. Με αυτό τον τρόπο η ελληνική συστοιχία αποδεικνύει πόσο αξιόμαχη είναι και τι εμπειρία έχει αποκτηθεί όλο αυτό τον καιρό. Αλλά επίσης, έμμεσα αλλά σαφώς, προστατεύει και το επίπεδο ζωής των Ελλήνων πολιτών και των ευρωπαίων πολιτών.
Η διαρκής αύξηση της τιμής του πετρελαίου αποτελεί μια τεράστια απειλή για το επίπεδο ζωής όλου του πλανήτη. Η δημιουργία πληθωρισμού, η δημιουργία ακρίβειας μας απειλεί επίσης και είναι και αυτό μια πολύ μεγάλη απειλή.
Η προστασία διυλιστηρίων και μονάδων παραγωγής πετρελαίου έχει σε αυτήν τη συγκυρία μια τεράστια σημασία. Θα ήθελα να συγχαρώ τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας στη Σαουδική Αραβία γι’ αυτό το οποίο κατάφεραν».
-
21 Οκτωβριου 2026, 18:00Θρήνος για τον 22χρονο Βαγγέλη που έχασε τη ζωή του μετά από τροχαίο - Την Πέμπτη το τελευταίο «αντίο» -
21 Οκτωβριου 2026, 07:05Απονομή Δικαιοσύνης στο Ηράκλειο: Τα διαχρονικά προβλήματα-Τι λένε στο Newshub.gr οι εκπρόσωποι δικηγόρων και δικαστικών υπαλλήλων (Μέρος Β) -
21 Οκτωβριου 2026, 14:32Κρήτη: 43 σχολεία υπό κατάληψη σε Ηράκλειο, Χανιά και Ρέθυμνο – Η εικόνα ανά νομό -
21 Οκτωβριου 2026, 12:48Πορεία μαθητών και φοιτητών στο Ηράκλειο με σύνθημα «από την Ελλάδα ως τη Γαλλία» για καλύτερη Παιδεία (Βίντεο + Φωτο) -
21 Οκτωβριου 2026, 07:11Ημέρα απεργίας σήμερα στο Ηράκλειο: Στους δρόμους εκπαιδευτικοί, μαθητές, φοιτητές και υγειονομικοί -
21 Οκτωβριου 2026, 13:00Βαγγελιώ Σχοιναράκη στο newshub.gr: Θέλουμε μια Παγκρήτιο Ένωση ισχυρή και τους Κρητικούς της Αττικής υπερήφανους! (podcast)
