«Οι αντίξοες συνθήκες θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες»
αγαπημένα σου στη Google
Η πολιτεία κάνει το καλύτερο δυνατό για την αντιμετώπιση της μεγάλης πυρκαγιάς στην Αχαΐα επισήμανε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σε έκτακτες δηλώσεις του το απόγευμα του Σαββάτου.
Αναφερόμενος στην εξέλιξη της πυρκαγιάς, ο κ.Χρυσοχοίδης σημείωσε ότι «εξελίχθηκε ανάμεσα σε δασική βλάστηση, γεωργικές εκτάσεις και οικοπεδικούς χώρους, εντός του αστικού ιστού. Ελαβε πολύ γρήγορα επικίνδυνες διαστάσεις, μπήκε μέσα σε οικισμούς, γι' αυτό πραγματοποιήθηκε ενημέρωση των κατοίκων από πυροσβεστικές και αστυνομικές δυνάμεις και μέσω του 112 έλαβαν μήνυμα προκειμένου να εκκενώσουν τις περιοχές Ζήρια, Καμάρες και Λαμπίρι. Στη συνέχεια έλαβαν δεύτερο μήνυμα προκειμένου να εκκενώσουν τον οικισμό Λόγγο, ανατολικότερα των προηγούμενων οικισμών με σκοπό να εκκενωθούν οι οικισμοί και να είναι οι πολίτες ασφαλείς.
Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη στη μάχη με τις φλόγες παίρνουν μέρος 8 αεροσκάφη, 9 ελικόπτερα, 290 μέλη της Πυροσβεστικής με 5 ομάδες πεζοπόρων και 75 οχήματα, ενώ στην περιοχή έσπευσαν και δυνάμεις της ΕΜΑΚ για να συνδράμουν στις προσπάθειες εκκένωσης όπου χρειάζεται σύμφωνα με το skai.gr.
Όπως ανέφερε ο κ. Χρυσοχοΐδης, με εντολή αρχηγού πυροσβεστικής μετέβη και πλοιάριο της πυροσβεστικής που παραλαμβάνει λουόμενους ή κατοίκους λουόμενων περιοχών, ενώ το ίδιο έγινε με λιμενικό και ιδιώτες που εκκένωσαν όλες περιοχές που κινδύνευσαν πολίτες».
«Οι αντίξοες συνθήκες θα συνεχιστούν… Θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες» προειδοποίησε. «Καλούμε πολίτες να απέχουν από κάθε δραστηριότητα στο περιβάλλον ή στον αστικό ιστό μπορεί να διαδώσει πυρκαγιά με τεράστιους κινδύνους για τους ανθρώπους και περιβάλλον» ήταν η έκκληση που απηύθυνε ο υπουργός.
«Εκδηλώθηκαν 56 πυρκαγιές. Τις τελευταίες μέρες έχουμε πολλές στην Αχαΐα και αρκετές έλαβαν μεγάλες διαστάσεις εξελίχθηκαν πλησίον κατοικιών και εντός οικισμών... Εμείς είμαστε όλοι εδώ σε επαγρύπνηση, σε επιφυλακή, και θα παραμείνουμε και τα επόμενα 24ωρα» σημείωσε.
Ο υπουργός ανέφερε στη συνέχεια ότι κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού έχει μεταβεί στην ευρύτερη περιοχή προκειμένου να διερευνήσει τα αίτια της πυρκαγιάς.
-
01 Αυγουστου 2026, 20:45Φίδι δύο μέτρων εισέβαλε σε αποθήκη κατοικίας στην Εύβοια -
01 Αυγουστου 2026, 23:09Στη Μαλακάσα οι μετανάστες που εντοπίστηκαν νότια της Κρήτης -
01 Αυγουστου 2026, 07:20Έκκληση βοήθειας για την μόλις 19 μηνών μικρή Αλεξία με κακοήθη όγκο 4ου βαθμού -
01 Αυγουστου 2026, 09:20Φονική φωτιά στο Ρέθυμνο: Κακουργηματική δίωξη στον υπεύθυνο λειτουργίας δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ που απολογείται σήμερα -
31 Ιουλιου 2026, 23:50Ανεξέλεγκτα τα πύρινα μέτωπα σε Πόρτο Γερμενό και Δομβραίνα - Οι φλόγες απειλούν σπίτια -
01 Αυγουστου 2026, 12:25Βελτιωμένη η εικόνα της φωτιάς στο νότιο Ρέθυμνο: Παραμένει ο κίνδυνος για αναζωπυρώσεις, ρίψεις νερού και από αέρος-αμέτρητες καταστροφές (Live)
