Οι Δήμαρχοι ζητάνε παράταση του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας
Την παράταση των συμβάσεων των εργαζομένων που προσλήφθηκαν στους δήμους μέσω του προγράμματος απασχόλησης κοινωφελούς χαρακτήρα με συμβάσεις 8 μηνών ζητούν οι Δήμαρχοι της χώρας.
Το θέμα τέθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) όπου οι Δήμαρχοι τόνισαν πως η επείγουσα κατάσταση που έχει δημιουργηθεί λόγω της πανδημίας, υποχρεώνει τους Δήμους να αναζητήσουν τρόπους παραμονής των εργαζόμενων που απασχολούνται σήμερα μέσω του καθεστώτος κοινωφελούς εργασίας, για να αντεπεξέλθουν στις ανάγκες τους.
Αν η παράταση των συμβάσεων δεν είναι εφικτή, οι Δήμαρχοι θεωρούν απαραίτητο η νέα προκήρυξη του προγράμματος να γίνει έγκαιρα , ώστε το νέο προσωπικό να αναλάβει καθήκοντα πριν ακόμη λήξουν οι υφιστάμενες συμβάσεις.
Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, σημείωσε πως τα οκτάμηνα αποτελούν λύση για τις εποχικές ανάγκες των Δήμων. "Πρέπει να ζητήσουμε η εκκίνηση του οκταμήνου να προσμετράται από την ημερομηνία υπογραφής και όχι τον Νοέμβριο ώστε να μην χρειάζεται να απολύουμε εργαζόμενους που μας χρειάζονται το καλοκαίρι" δήλωσε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ που πρόσθεσε πως θα ενημερώσει για το θέμα το Υπουργείο Εσωτερικών και τον ΟΑΕΔ, ενώ θα ζητηθεί και συνάντηση με τη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Απασχόλησης.
-
15 Απριλιου 2026, 08:50Λειψυδρία – Κρήτη: «Ανάσα» από τις βροχοπτώσεις αλλά το ζητούμενο είναι οι μόνιμες λύσεις -
15 Απριλιου 2026, 11:10Βολές στο κέντρο... της Τετάρτης! -
15 Απριλιου 2026, 07:05Γιώργος Αϋφαντής: Ο πόλεμος στο Ιράν, ευκαιρία για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα! Ο Τραμπ στρατηγικά χαμένος! (podcast) -
15 Απριλιου 2026, 15:42Ανθρωποκυνηγητό στην Κρήτη: Δραπέτης φυλακών έκανε δύο επιθέσεις με μαχαίρι μέσα σε λίγη ώρα -
15 Απριλιου 2026, 10:50Οι ανώνυμες επιστολές για οικογένειες από την Κρήτη που άνοιξαν τον «ασκό του Αιόλου» στον ΟΠΕΚΕΠΕ -
15 Απριλιου 2026, 17:21Κύπρος: Νέα τουρκική πρόκληση στη νεκρή ζώνη στην Πύλα, μετέφεραν «αστυνομικούς» του ψευδοκράτους και άρματα μάχης
