Παπασταύρου: Ολοκληρώνονται οι μελέτες για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας και Σαουδικής Αραβίας
αγαπημένα σου στη Google
«Πράσινο φως» έδωσε το ελεγκτικό συνέδριο για τη σύμβαση που παραχωρεί στη Chevron δικαίωμα έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονονθράκων στις θαλάσσιες περιοχές νότια της Κρήτης και της Πελοποννήσου.
Μέσα στο 2026 αναμένεται να ξεκινήσουν οι γεωφυσικές και σεισμικές έρευνες και στα τέσσερα θαλάσσια οικόπεδα, τα οποία θα εκμεταλλευτεί και θα αξιοποιήσει η κοινοπραξία της Chevron με την HelleniqEnergy.
Την ίδια ώρα, υπάρχει άλλη μια πολύ μεγάλη συμφωνία, η οποία επιτεύχθηκε τις προηγούμενες ημέρες στο Ριάντ, το οποίο επισκέφθηκε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Σταύρος Παπασταύρου, για την ηλεκτρική διασύνδεση μεταξύ Ελλάδας και Σαουδικής Αραβίας.
Οι μελέτες βιωσιμότητας αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα από τον ελληνικό ΑΔΜΗΕ και από την αντίστοιχη διαχειριστική αρχή της Σαουδικής Αραβίας και θα ολοκληρωθούν μέχρι τον Ιούνιο του 2026.
Υπενθυμίζεται ότι η Σαουδική Αραβία αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους παραγωγούς ενέργειας παγκοσμίως, παρέχοντας το 13% της.
Πηγή: ertnews.gr
-
09 Οκτωβριου 2026, 09:30Ηράκλειο: Η προχειρότητα σε όλο της το μεγαλείο-Οι βροχές "ξέπλυναν" το λίγο ασφαλτικό πάνω από τις οπτικές ίνες -
08 Οκτωβριου 2026, 15:35Ηράκλειο: Δυναμική απάντηση μέσω της Δικαιοσύνης για τους κατοίκους, μετά τις δηλώσεις Πλεύρη για τη Δομή -
09 Οκτωβριου 2026, 18:57Επιλεκτικός ο καθαρισμός του κέντρου του Ηρακλείου – Καταγγελία του Συλλόγου Εργ. Καθαριότητας και Εργατοτεχνιτών (φωτό) -
08 Οκτωβριου 2026, 10:40Η επόμενη μέρα μετά τη ρήξη Βίσση-Καρβέλα: Γιατί δεν θα τραγουδήσει φέτος στο «Αθηνών Αρένα» -
09 Οκτωβριου 2026, 07:27Η μεγάλη επιστροφή του Ελληνισμού: από τη θαλάσσια ισχύ στη γεωπολιτική των δικτύων -
08 Οκτωβριου 2026, 16:44Καταγγελίες «φωτιά» για ελληνοποιήσεις λαδιών τρίτων χωρών στην Κρήτη – Τι αποκάλυψε ο πρόεδρος των ελαιουργών Μ. Αφθονίδης!
