Παρέμβαση Λογιάδη για την καθυστέρηση στην επιδότηση των ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων
αγαπημένα σου στη Google
Την επιστολή του Συλλόγου Ιδιοκτητών Τουριστικών λεωφορείων Κρήτης σχετικά με την καθυστέρηση της επιδότησης από την πολιτεία λόγω της πανδημίας, που έχει φτάσει τον 9ο μήνα φέρνει στη Βουλή ο Βουλευτης Ηρακλείου κ. Γιώργος Λογιάδης με ερώτησή του προς τους Υπουργούς Εργασίας, Οικονομικών και Τουρισμού.
Ο Βουλευτής αναφέρει τα εξής:
"Οι ιδιοκτήτες επισημαίνουν ότι παρόλο που ακόμη ένας δύσκολος μήνας ( ο 10ος ) για όλους τους, βρίσκεται προ των πυλών, ο υπουργός Τουρισμού είτε αγνοεί παντελώς την ανάγκη καταβολής των χρημάτων, είτε την γνωρίζει, αλλά ανεξήγητα για τους ίδιους, αδιαφορεί, με αποτέλεσμα αυτή του η στάση να είναι εγκληματική απέναντι στον κλάδο, και κατ' επέκταση στους ανθρώπους του και τις οικογένειές τους, που βλέπουν για δεύτερη χρονιά να βρίσκονται όλα στον αέρα, χωρίς μάλιστα να υπάρχουν σαφή και ξεκάθαρα μηνύματα για το ποιες είναι οι προθέσεις του Υπουργείου.
Τονίζουν, ότι καλούνται να καταβάλουν το αντίτιμο των τελών κυκλοφορίας, χωρίς να έχουν οικονομικά αυτήν την δυνατότητα, προερχόμενοι από μια χαμένη χρόνια, και χωρίς το υπουργείο Οικονομικών να δείχνει ότι γνωρίζει την πραγματικότητα, αφού η πολιτεία δεν τους έχει καταβάλει ούτε σεντς από τα χρήματα που έχουν εγκριθεί και τα οποία θα έπρεπε να έχουν λάβει, και όλα αυτά, την ώρα που η αβεβαιότητα της σαιζόν 2021 είναι προ των πυλών.
Στην Κρήτη όπως σε όλο το νησιωτικό σύμπλεγμα της πατρίδας μας ο τουρισμός είναι εποχικός και "σε καμία περίπτωση φέτος δεν αναμένεται να ξεπεράσει απ' ότι πληροφορούνται τα σκληρά και ιδιαίτερα χαμηλά νούμερα του 2020".
Με δεδομένο πως οι εργαζόμενοι του κλάδου, μετά τα όσα βίωσαν πέρσι, νοιώθουν διπλά απροστάτευτοι απ' όλα όσα πληροφορούνται από την αγορά και τις τουριστικές κρατήσεις που δείχνουν να είναι αναιμικές αλλά και τον τρόπο που παρακολουθούν του αρμόδιο Υπουργείο να λειτουργεί.
Ερωτάσθε κ.κ. Υπουργοί:
- Προτίθεται η κυβέρνηση να κατανοήσει έστω και τώρα, την δύσκολη θέση τους, για την οποία έχει την ευθύνη της επιδείνωσης της οικονομικής πραγματικότητας;
- Θα προχωρήσει η κυβέρνηση στην άμεση καταβολή των καθυστερημένων επιδοτήσεων και τον συμψηφισμό των ποσών των τελών κυκλοφορίας που καλούνται να πληρώσουν σε λίγες ημέρες;".
-
03 Νοεμβριου 2026, 07:43ΚΤΕΛ: Προχωρούν σήμερα σε 24ωρη πανελλαδική απεργία -
02 Νοεμβριου 2026, 09:20Αρχιεπισκοπή Κρήτης: Νέα γραφεία και κέντρο ενημέρωσης σε άνετους και σύγχρονους χώρους (Φωτο) -
02 Νοεμβριου 2026, 10:50Ο Φραγκίσκος Λαμπρινός στο newshub.gr: Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, για την ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου, στην εκδήλωση του «ΝΟΗΜΑ ΚΡΗΤΗ»! (podcast) -
02 Νοεμβριου 2026, 11:57Βολές στο κέντρο... της Δευτέρας! -
03 Νοεμβριου 2026, 09:12ΟΠΕΚΕΠΕ: Έξι εγκληματικές οργανώσεις εξαρθρώθηκαν, 108 συλλήψεις και 1.188 κατηγορούμενοι -
02 Νοεμβριου 2026, 11:15ΑΑΔΕ: Πληρώθηκε η προκαταβολή της βασικής ενίσχυσης σε μόλις 19.853 αγρότες-Η επόμενη πληρωμή 30 Νοεμβρίου
