Πέθανε ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Καλογιάννης
Είχε μείνει στην ιστορία για την κάλπη που άρπαξε το ΄85.
Έφυγε σήμερα από τη ζωή, σε ηλικία 94 ετών, ο πρώην βουλευτής Ιωαννίνων Λευτέρης Καλογιάννης. Ήταν βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας από το 1974 έως το 1993.
Σύμφωνα με το protothema, την πολιτική του πορεία στιγμάτισε η κίνηση του να «αρπάξει» την κάλπη που είχε στηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Την ώρα που μοιράζονταν τα μπλέ ψηφοδέλτια με το όνομα του Χρήσου Σαρτζετάκη, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, φώναζαν «αίσχος» και χτυπούσαν τα έδρανα. Επρόκειτο για την δεύτερη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.
Εκείνη την ώρα, ξεκινάει άλλη μια ιστορική αντιπαράθεση μεταξύ των Παπανδρέου - Μητσοτάκη και τότε ο Καλογιάννης, βάζει την κάλπη στον ώμο και φεύγει εκτός αιθούσης.
Ο Κίμων Κουλούρης, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, τον αντιλαμβάνεται και τότε τρέχει πίσω του για να πάρει την κάλπη, η οποία θα κατέληγε στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας.
Η κηδεία του Λευτέρη Καλογιάννη θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στις 12 το μεσημέρι στον Ι.Ν. Αγίας Μαρίνης Ιωαννίνων.
Ο Λευτέρης Καλογιάννης γεννήθηκε στους Χουλιαράδες των Ιωαννίνων το 1930. Σπούδασε στη Ζωσιμαία Σχολή Ιωαννίνων και στη Σχολή Υπομηχανικών του ΕΜΠ.

-
15 Απριλιου 2026, 11:10Βολές στο κέντρο... της Τετάρτης! -
15 Απριλιου 2026, 07:05Γιώργος Αϋφαντής: Ο πόλεμος στο Ιράν, ευκαιρία για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα! Ο Τραμπ στρατηγικά χαμένος! (podcast) -
15 Απριλιου 2026, 15:42Ανθρωποκυνηγητό στην Κρήτη: Δραπέτης φυλακών έκανε δύο επιθέσεις με μαχαίρι μέσα σε λίγη ώρα -
15 Απριλιου 2026, 08:50Λειψυδρία – Κρήτη: «Ανάσα» από τις βροχοπτώσεις αλλά το ζητούμενο είναι οι μόνιμες λύσεις -
14 Απριλιου 2026, 18:10Ηράκλειο: Έριξαν μπογιές στο ιδιωτικό ΚΕΠ, ο ιδιοκτήτης του οποίου εμπλέκεται στο κύκλωμα εμπορίας ανθρώπων (Φωτο) -
14 Απριλιου 2026, 23:16ΕΣΠΑ: Αρχίζουν οι αιτήσεις της δράσης για την ενίσχυση νέων πτυχιούχων
