Σοφία Ζαχαράκη: Το προφίλ της νέας Υφυπουργού Τουρισμού
αγαπημένα σου στη Google
Η μέχρι σήμερα Υφυπουργός Παιδείας, κα Σοφία Ζαχαράκη είναι η νέα Υφυπουργός Τουρισμού παίρνοντας τη θέση που κατείχε μέχρι σήμερα ο κ. Μάνος Κόνσολας. Οι αρμοδιότητες της στο Υπουργείο θα είναι η Τουριστική Εκπαίδευση και οι ειδικές μορφές τουρισμού.
Η Σοφία Ζαχαράκη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976. Είναι απόφοιτη του τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στη Συγκριτική Παιδαγωγική και Διοίκηση Ευρωπαϊκών Εκπαιδευτικών Οργανισμών. Έχει εξειδικευθεί στη διδακτική της Αγγλικής Γλώσσας στο Ινστιτούτο Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου του Λονδίνου.
Το 2015 εκπροσώπησε την Ελλάδα στο πρόγραμμα IVLP (International Visitor Leadership Program) ως υπότροφος του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ με θέμα «Ο ρόλος των Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα στην ανασυγκρότηση Οικονομιών».
Έχει εργαστεί ως εκπαιδευτικός σε ιδιωτικά και δημόσια σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και σε δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ. Εργάστηκε για το Υπουργείο Παιδείας στο τμήμα Ευρωπαϊκής Ένωσης και στη Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς. Διετέλεσε σύμβουλος του Υπουργού σε θέματα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σχέσεων στο Υπουργείο Ανάπτυξης από το 2012 ως το 2014.
Τον Αύγουστο του 2016 ορίστηκε αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας και τον Μάρτιο του 2019 ορίστηκε Εκπρόσωπος Τύπου. Μιλάει Αγγλικά, Ισπανικά και Γαλλικά.
Πολιτική σταδιοδρομία
Διατέλεσε σύμβουλος του Υπουργού σε θέματα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σχέσεων στο Υπουργείο Ανάπτυξης από το 2012 έως το 2014. Τον Αύγουστο του 2016, ορίστηκε αναπληρώτρια εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας, ενώ τον τον Μάρτιο του 2019, ορίστηκε εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας.
Στις 9 Ιουλίου 2019 ορίστηκε Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, αρμόδια για θέματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη
-
01 Ιουλιου 2026, 21:19Πολιτική καταδίκη για τον θάνατο της Βάγιας Νέστορα μετά την εμπρηστική επίθεση στη Θεσσαλονίκη -
02 Ιουλιου 2026, 10:25Την Παρασκευή το τελευταίο αντίο στον 60χρονο που έσβησε μετά από τροχαίο δυστύχημα στο Μεταξοχώρι – Η έκκληση της οικογένειας -
02 Ιουλιου 2026, 07:15Νικόλας Φαραντούρης: Απαράδεκτοι Μπίστης και Σιακαντάρης που χαρακτήρισαν μονομερή ενέργεια την πόντιση καλωδίου στην Κάσο! (podcast) -
01 Ιουλιου 2026, 21:12Αμμουδάρα: «Έσκασε» ο μετασχηματιστής από τη ζέστη και την υγρασία - Λαχτάρισαν οι κάτοικοι -
03 Ιουλιου 2026, 07:06Ηρακλής Πυργιαννάκης: «Πίσω από το Προεδρικό Διάταγμα για τους οικισμούς, βρίσκονται τεράστια συμφέροντα» -
02 Ιουλιου 2026, 13:35Συνεργασία ξεκινούν το Ίδρυμα Τεχνολογίας Έρευνας και το Πανεπιστήμιο Δυτ.Αττικής για την ανάπτυξη της έρευνας σε υγεία και κοινωνική προστασία
