Σωκράτης Βαρδάκης: «Χιλιάδες κενές οργανικές θέσεις σ’ όλες τις δικαστικές υπηρεσίες της χώρας»

Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση σχετικά με το Σχέδιο Νόμου το οποίο συζητείται στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής με τίτλο «Επιλογή, κατάρτιση και επιμόρφωση των δικαστικών υπαλλήλων στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών - Τροποποιήσεις στον ν. 4871/2021 και λοιπές ρυθμίσεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης», προχώρησε ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτης Βαρδάκης, καταθέτοντας αναφορά προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (Ο.Δ.Υ.Ε.).
Συγκεκριμένα, με την ανακοίνωση της η Ο.Δ.Υ.Ε. επισημάνει ότι το προς ψήφιση Σχέδιο Νόμου δεν δίνει λύσεις σε κανένα από τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος και δεν ικανοποιεί κανένα από τα δίκαια αιτήματά της, όπως οι προσλήψεις δικαστικών υπαλλήλων, η βελτίωση των συνθηκών εργασίας και η οικονομική αναβάθμιση.
Όπως επισημαίνει ο κ. Βαρδάκης, «Η ψήφιση του εν λόγω νομοσχεδίου όχι απλά δεν επιλύει, αλλά διαιωνίζει τα υφιστάμενα προβλήματα. Η Κυβέρνηση θα πρέπει επιτέλους να μεριμνήσει για τις απαραίτητες προσλήψεις δικαστικών υπαλλήλων, με σκοπό την επιτάχυνση εκδίκασης των υποθέσεων και κατ’ επέκταση της απονομής δικαιοσύνης».
Δεδομένων των παραπάνω, ο βουλευτής ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό να εξετάσει την ανακοίνωση και να απαντήσει σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεται να προβεί.
-
30 Ιανουαριου 2023, 16:50Πτώση F-4 Phantom: Αυτός είναι ο ήρωας πιλότος που βρέθηκε νεκρός, Μάριος -Μιχαήλ Τουρούτσικας ετών 29
-
30 Ιανουαριου 2023, 12:46Ο Αθ. Παπανικολάου στο newshub.gr για το αεροσκάφος που κατέπεσε - Βρέθηκαν συντρίμμια
-
30 Ιανουαριου 2023, 07:40Βολές στο κέντρο... της Δευτέρας
-
30 Ιανουαριου 2023, 12:20Καστρί Βιάννου: Άκαρπες οι έρευνες για την 57χρονη που έφυγε από το σπίτι της αφήνοντας σημείωμα
-
31 Ιανουαριου 2023, 07:40Βολές στο κέντρο... της Τρίτης
-
31 Ιανουαριου 2023, 17:31Συγκλονίζει ο πατέρας του πιλότου: Πτώση Φάντομ στην Ανδραβίδα: «Διάλεξε τον θάνατο – Η μητέρα του είναι σχεδόν σε κώμα»