Στη Βουλή το αίτημα για τους Δασικούς Χάρτες: Η έμμεση παράταση και η δέσμευση για τα Συμβούλια Ιδιοκτησίας
αγαπημένα σου στη Google
Το αίτημα του χρόνου παράτασης για την υποβολή αντιρρήσεων στους Δασικούς Χάρτες και η συγκρότηση περισσότερων Συμβουλίων Ιδιοκτησίας, συζητήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής μετά από ερώτηση του Βουλευτή ΠΑ.ΣΟΚ. – Κίνημα Αλλαγής Βασίλη Κεγκέρογλου.
Κατά τη συζήτηση ο Βουλευτής υποστήριξε την ανάγκη 3μηνης έως 6μηνης παράτασης, όπως ζητούν όλοι οι φορείς της Κρήτης και οι πολίτες που εμπλέκονται στη διαδικασία.
Η τεκμηρίωση του αιτήματος με βάση το μεγάλο αριθμό πολιτών που προτίθενται να υποβάλλουν αντιρρήσεις και η ανάλωση του χρόνου παράτασης που δόθηκε μέχρι σήμερα σε νομοθετικές ρυθμίσεις, εγκυκλίους και ενημέρωση προβλημάτισε τον Υφυπουργό κ. Αμυρά, ο οποίος παραδέχτηκε ότι η τελευταία παράταση των 45 ημερών έως 15 Ιουλίου, δόθηκε λόγω των πιεστικών αναγκών που ανέδειξε στη Βουλή μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο Βασίλης Κεγκέρογλου.
Ωστόσο ο κ. Αμυράς αρνήθηκε νέα οριζόντια παράταση αλλά ενημέρωσε για την δυνατότητα επιμήκυνσης του χρόνου πέραν της 15 Ιουλίου, μέσω της διαδικασίας των πρόδηλων σφαλμάτων
Συγκεκριμένα ο κ. Αμυράς είπε ότι οι ιδιόκτητες μπορούν να υποβάλλουν ατελώς και μ’ ένα απλό email αίτημα διόρθωσης πρόδηλου σφάλματος κ αυτό: είτε θα εγκριθεί, είτε θα απορριφθεί, οπότε αυτόματα μετατρέπεται σε υποβολή αντιρρήσεων με την διαδικασία καταβολής του παραβόλου να ακολουθεί.
Επιπλέον ο Υφυπουργός δεσμεύτηκε στον Βουλευτή Βασίλη Κεγκέρογλου για την συγκρότηση περισσότερων Συμβουλίων κ Επιτροπών Ιδιοκτησίας, προκειμένου να εξεταστεί ο μεγάλος όγκος αιτήσεων για την Κρήτη.
-
18 Ιουλιου 2026, 10:10Κρήτη: Για πρώτη φορά στα Ανώγεια διεθνή ερευνητικά δημιουργικά εργαστήρια -
17 Ιουλιου 2026, 23:59Πανσέληνος Ιουλίου 2026: Ποια ημέρα θα δούμε το πιο λαμπερό φεγγάρι του καλοκαιριού -
18 Ιουλιου 2026, 07:17Ζαχαρίας Μίχας: Πόσο πιθανό είναι να πουληθούν οι S-400 της Τουρκίας; (podcast) -
18 Ιουλιου 2026, 18:08Ο Ολυμπιακός στο διεθνές τουρνουά μπάσκετ στην Κρήτη - Το πρόγραμμα των φιλικών αγώνων -
18 Ιουλιου 2026, 08:13Μεγάλη πυρκαγιά στον Ξερόκαμπο Σητείας κινητοποίησε ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής-Ήχησε το 112 -
18 Ιουλιου 2026, 07:20Ινδία: Επιταχύνει στην κούρσα της τεχνητής νοημοσύνης με δύο μονόκερους AI
