Δικηγόρος του καταδικασθέντα για revenge porn: «Η Ιωάννα Τούνη ήξερε, ανεβάζοντας αυτό το βίντεο, τι θα γίνει»
αγαπημένα σου στη Google
Το ίδιο πράγμα για το οποίο κατηγορεί τους δύο άντρες για την υπόθεση revenge porn έκανε η Ιωάννα Τούνη, σύμφωνα με τη δικηγόρο του ενός εκ των δύο ενόχων, γνωρίζοντας τις συνέπειες των πράξεών της.
Η influencer διέρρευσε βίντεο με το πρόσωπο του άντρα που καταδικάστηκε για τη διαρροή του βίντεο με τις προσωπικές της στιγμές και αποκάλυψε το όνομά του, καθώς εξοργίστηκε όταν τον είδε να διασκεδάζει στο νυχτερινό κέντρο όπου βρισκόταν η ίδια με την παρέα της. Εκείνος έκανε μήνυση στην Ιωάννα Τούνη με αποτέλεσμα να συλληφθεί, παρόλο που ώρες αργότερα αφέθηκε ελεύθερη με προφορική εντολή εισαγγελέα.
Η Σωτηρία Πανουσάκη, η οποία εκπροσωπεί τον συγκεκριμένο άντρα μίλησε το πρωί της Κυριακής 5 Απριλίου στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο Παρέα» και σημείωσε πως δεν θα έπρεπε κανείς να παίρνει τον νόμο στα χέρια του, ενώ τόνισε πως η ζημία έχει γίνει, καθώς το όνομα και το πρόσωπο του πελάτη της βρίσκονται παντού.
Αρχικά, δήλωσε: «Δεν έχει γίνει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση. Η μήνυση που έχει γίνει στην κυρία Ιωάννα Τούνη είναι το ίδιο ακριβώς αδίκημα, για το οποίο έχει καταμηνύσει και τους πελάτες μου. Έχει, δηλαδή, κοινολογίσει προσωπικά δεδομένα ειδικής κατηγορίας, ευαίσθητα δεδομένα, όπως το ποινικό μητρώο και τα στοιχεία ενός ανθρώπου. Ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος δεν έχει κριθεί τελεσίδικα για το αδίκημα για το οποίο διώκεται. Πρόκειται για μια πρωτόδικη ποινή, η οποία έχει εξαφανιστεί μετά την άσκηση της Εφέσεως. Επομένως, θα εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό εκ νέου, από την αρχή και έχει πιθανότητες να αθωωθεί. Αλλά ακόμα και αν ήταν καταδικασμένος σε τελεσίδικη ποινή, πάλι απαγορεύεται από το νόμο η κοινοποίηση των στοιχείων του σε συνδυασμό με το ποινικό του μητρώο. Φανταστείτε εάν όλοι όσοι έβγαιναν από τη φυλακή κοινοποιούνταν την επόμενη μέρα τα στοιχεία και οι φωτογραφίες τους... Πρέπει να υπάρχει εισαγγελική εντολή για την κοινοποίηση στοιχείων. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις και μόνο επιτρέπεται η κοινοποίηση των στοιχείων των κατηγορουμένων ή καταδικασθέντων, που δεν υπάρχει στη περίπτωση αυτή».
Έπειτα, η δικηγόρος πρόσθεσε: «Ξέρετε τι έχει συμβεί αυτή τη στιγμή; Αυτή τη στιγμή έχει συμβεί το εξής. Το προφίλ του πελάτη μου με τον χαρακτηρισμό ως κακοποιητή και με την ποινή φυλάκισής τους έχει κυκλοφορήσει από αόριστο αριθμό ατόμων, δεν μπορώ να καταμετρήσω τις αναδημοσιεύσεις που έχουν γίνει με το σχόλιο "αυτός είναι ο άνθρωπος που γύρισε το revenge porn της Τούνη και κρίθηκε ένοχος, κυκλοφορεί στη Θεσσαλονίκη και είναι ελεύθερος". Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει δει το πρόσωπο και τα στοιχεία του πελάτη μου. Κατέφυγε στη δικαιοσύνη η κυρία Τούνη και δικαιώθηκε. Τώρα αυτό μας γυρίζει στο "παίρνω τον νόμο στα χέρια μου και συμπεριφέρομαι κατά το δοκούν". Δεν είναι ανεκτό. Αυτή τη στιγμή έχει σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος της κυρίας Τούνη και θα πάρει τον δρόμο της. Δεν μπορεί ο κάθε χρήστης να παίρνει τον νόμο στα χέρια του και να δυσφημεί και να συκοφαντεί, πρέπει να μπει ένα τέλος. Η κυρία Τούνη ήξερε ανεβάζοντας αυτό το βίντεο τι θα γίνει, γιατί έχει τη δύναμη του 1 εκατομμυρίου ακόλουθων. Έκανε αυτό που κατηγορεί τους πελάτες μου, ότι σκοπός ήταν να της προκαλέσουν βλάβη, αυτό έκανε και η ίδια προκειμένου να τους προκαλέσει βλάβη. Η ζημία έχει γίνει».
Πηγή: protothema.gr
-
22 Σεπτεμβριου 2026, 10:20Θλίψη στο Ηράκλειο: «Έφυγε» πρόωρα η 14χρονη Ελένη – Σήμερα το «τελευταίο αντίο» -
22 Σεπτεμβριου 2026, 11:46Στο πένθος το 5ο Γυμνάσιο Ηρακλείου για την απώλεια της 14χρονης Ελένης - Συγκλονισμένη η σχολική κοινότητα – «Καλό ταξίδι, αγαπημένη μας» -
22 Σεπτεμβριου 2026, 10:45Μανώλης Πετρακάκης: Πολιτικός μας αντίπαλος δεν είναι το ΠΑΣΟΚ, αλλά η Ν.Δ. και ο Μητσοτάκης! (podcast) -
21 Σεπτεμβριου 2026, 14:27Σπύρος Δανέλλης: Ο εκλογικός ρόλος του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ έχει κλείσει - Τι λέει για τα τοπικά ψηφοδέλτια της ΕΛΑΣ (podcast) -
21 Σεπτεμβριου 2026, 20:31Κρήτη: Η Δημόσια Υγεία στο επίκεντρο για τους εργαζόμενους μέσω...τηλεδιάσκεψης -
22 Σεπτεμβριου 2026, 11:25Ηράκλειο: Στο μικροσκόπιο συνταξιούχος οδοντίατρος για θεραπείες «αντιγήρανσης» και «αποτοξίνωσης»
