Αντώνης Σαμαράς: Δεν θα παραστεί στην εκδήλωση για τα 50 χρόνια της ΟΝΝΕΔ
αγαπημένα σου στη Google
Με επιστολή του ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ενημερώνει ότι δεν θα παραστεί στην εκδήλωση για τα 50 χρόνια της ΟΝΝΕΔ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιστολή του κ. Σαμαρά εστάλη σήμερα ( στην ηγεσία της Οργάνωσης Νέων της Νέας Δημοκρατίας, με τον πρώην πρωθυπουργό να επικαλείται τη χρονική μετάθεση της εκδήλωσης, προκειμένου να αιτιολογήσει τον λόγο της απουσίας του.
Σημειώνεται πως το ολοήμερο φεστιβάλ για τα 50 χρόνια της ΟΝΝΕΔ είναι προγραμματισμένο για το προσεχές Σάββατο.
Αξίζει δε να επισημανθεί ότι ο κ. Σαμαράς δεν έδωσε το «παρών» στα γενέθλια της Νέας Δημοκρατίας, στις 4 Οκτωβρίου, έξω από το ιστορικά γραφεία του κόμματος στην Ρηγίλλης.
Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αντώνης Σαμαράς θα παρευρεθεί σήμερα στο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα «50 χρόνια από τη μετάβαση στη Δημοκρατία- η Δημοκρατία στην εποχή μας», που διοργανώνει το Ίδρυμα «Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής», στο οποίο, όπως έχει γίνει γνωστό, την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου θα κηρύξει ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Μάριο Μόντι.
Γιατί έχει βαθύνει το ρήγμα με Σαμαρά
Οι «βολές» που εξαπέλυσε από την Κύπρο για τα εθνικά θέματα ο Αντώνης Σαμαράς είχαν ως αποτέλεσμα να βαρύνει το κλίμα. Υπενθυμίζεται πως ο πρώην πρωθυπουργός είχε μεταξύ άλλων αναφέρει πως «τα “ήρεμα νερά”, όταν οδηγούν σε σιωπηλή αποδοχή τετελεσμένων, φέρνουν πάντα τεράστιες φουρτούνες». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να απαντήσει από τις Βρυξέλλες, χαρακτηρίζοντας σεβαστές τις απόψεις του κυρίου Σαμαρά αλλά υπενθυμίζοντας πως και ο τέως πρωθυπουργός είχε συναντηθεί με τον κύριο Ερντογάν και πως και τότε γινόντουσαν διερευνητικές επαφές.
Ακολούθησε η αναφορά του πρωθυπουργού στη Βουλή, όπου είπε για τον Νίκο Παππά πως «ούτε θα συνομιλήσω μαζί του, ούτε θα χαριεντιστώ μαζί του» (μια αναφορά που έδειχνε στην πρόσφατη συνάντηση του Αντώνη Σαμάρα με τον Νίκο Παππά σε εκδήλωση). Με συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά να λένε πως «είναι προφανές ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης επιτίθεται στον κ. Σαμαρά όχι επειδή χαιρέτησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης που έτυχε να καθίσει δίπλα του σε δημόσια εκδήλωση… » και να σημειώνουν πως « ο πραγματικός λόγος βρίσκεται στα “ήρεμα νερά” με την Τουρκία που διαταράσσονται καθημερινά πλέον, μέσα από αλλεπάλληλες προκλήσεις».
Από την κυβέρνηση επέλεξαν να μην ανεβάσουν τους τόνους με τον Παύλο Μαρινάκη να επισημαίνει πως: «πάγια αρχή μας είναι να μη σχολιάζουμε δηλώσεις πρώην πρωθυπουργών και πρώην προέδρων της ΝΔ. Πολλώ δε μάλλον να μη σχολιάζουμε κύκλους πρώην πρωθυπουργών και πρώην προέδρων της ΝΔ». Τώρα αυτό που μένει να φανεί είναι αν ο κύριος Σαμαράς θα συνεχίσει τις αιχμηρές τοποθετήσεις για τα εθνικά θέματα με αφορμή και την συνάντηση που θα πραγματοποιήσουν στις 8 Νοεμβρίου οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας.
-
24 Σεπτεμβριου 2026, 15:50Τίμησε την Παναγία Μυρτιδιώτισσα η Ιερά Μονή Παλιανής-Προεξήρχε των Ακολουθιών ο Επίσκοπος Ταμισού κ. Πανάρετος (Φωτο & Βίντεο) -
25 Σεπτεμβριου 2026, 07:00Σταφύλια και σταφίδα: Ο καιρός σαπίζει την παραγωγή, αλλά η αγορά ήδη της είχε «κλείσει την πόρτα»! -
25 Σεπτεμβριου 2026, 16:00Πρόγραμμα Ανακαινίζω «Ανακαίνιση κατοικίας»: Δυσλειτουργίες στην πλατφόρμα εμποδίζουν την ορθή εξέλιξη των αιτήσεων -
24 Σεπτεμβριου 2026, 14:29Κρήτη: Πέντε αρχαιότητες του 7ου αιώνα π.Χ. επιστρέφουν από τις ΗΠΑ στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου -
24 Σεπτεμβριου 2026, 07:43«Βραδιά Ερευνητή» την Παρασκευή και στο Πολυτεχνείο Κρήτης -
25 Σεπτεμβριου 2026, 10:48Συντάξεις Οκτωβρίου: Πληρώνονται από σήμερα - Πότε πληρώνονται ΙΚΑ και Δημόσιο
