Φάμελλος: Να κατατεθεί η πρόταση δυσπιστίας από τα προοδευτικά κόμματα
Εκτεταμένη απάντηση στο κυριακάτικο μήνυμα του πρωθυπουργού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έδωσε με την τοποθέτησή του στην συνεδρίαση του εκτελεστικού γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο πρόεδρος του κόμματος, Σωκράτης Φάμελλος ο οποίος υπογράμμισε ότι στις επόμενες ημέρες «πρέπει να κατατεθεί πρόταση δυσπιστίας από τα προοδευτικά κόμματα και η Βουλή να εναρμονιστεί με την κοινωνία».
Στην τοποθέτησή του ανέφερε: « ο κ. Μητσοτάκης υποκριτικά άλλαξε στάση ακόμα μια φορά, απόδειξη του αδιεξόδού του. Εκφράστηκε θετικά για τις κινητοποιήσεις των πολιτών, ενώ τόσο ο ίδιος, όσο και οι υπουργοί του, όλο το προηγούμενο διάστημα προσπαθούσαν είτε να απαξιώσουν τις κινητοποιήσεις, είτε, ακόμα χειρότερα, να απειλήσουν με τον κίνδυνο της δήθεν αποσταθεροποίησης.
Οι πολίτες απαίτησαν Δικαιοσύνη και Αλήθεια και για το έγκλημα των Τεμπών και για την επιχείρηση συγκάλυψης από την κυβέρνηση της ΝΔ. Ο κ. Μητσοτάκης καλεί τους πολίτες να εμπιστευτούν τη Δικαιοσύνη. Ο ίδιος όμως είναι εκείνος που επιχειρεί να αποπροσανατολίσει και την κοινή γνώμη και τη Δικαιοσύνη. Με τη μισή Εξεταστική και την απόκρυψη μαρτύρων. Με το μπάζωμα και την καταστροφή κρίσιμων στοιχείων. Με την αγνόηση της δικογραφίας που έστειλε η Ευρωπαία Εισαγγελέας στη Βουλή για τον κ. Καραμανλή. Και βεβαίως, διαψεύδοντας εμφατικά ότι η αμαξοστοιχία μετέφερε εύφλεκτο υλικό και υποστηρίζοντας το αφήγημα του “ανθρώπινου λάθους” από τις πρώτες μέρες.
Οι πολίτες την Παρασκευή απαίτησαν και ασφάλεια. Σήμερα ο κ. Μητσοτάκης μετά από έξι χρόνια διακυβέρνησης της ΝΔ και μετά από δύο χρόνια από το έγκλημα στα Τέμπη, ομολόγησε ότι ο σιδηρόδρομος δεν είναι ασφαλής. Ομολόγησε την αδιαφορία και την ανικανότητα της κυβέρνησής του».
Ακολούθως αναφέρθηκε στις κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες: «Στις Προανακριτικές πρέπει να διερευνηθούν όλα τα αδικήματα και όλοι οι ελεγχόμενοι. Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει μιλήσει για κακουργηματική απιστία για την πληρωμή του μπαζώματος. Αλλά και για τα αδικήματα της προσβολής μνήμης νεκρού και υπόθαλψης εγκληματία για τον κ. Τριαντόπουλο.
Το μπάζωμα πληρώθηκε από κυβερνητικά κονδύλια και το έχουμε αποδείξει. Η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου πως δεν γνωρίζει ποιος το χρηματοδότησε προσβάλλει τους πολίτες και δείχνει τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης, η οποία δήθεν υπερασπίζεται την αλήθεια και τη Δικαιοσύνη. Το ακριβώς αντίθετο επιχειρούν.
-
14 Απριλιου 2026, 16:00Ηράκλειο: Καταγγελίες εργαζομένων καθαριότητας για «πειραματισμούς» και σοβαρές ελλείψεις προσωπικού -
15 Απριλιου 2026, 11:10Βολές στο κέντρο... της Τετάρτης! -
15 Απριλιου 2026, 07:05Γιώργος Αϋφαντής: Ο πόλεμος στο Ιράν, ευκαιρία για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα! Ο Τραμπ στρατηγικά χαμένος! (podcast) -
15 Απριλιου 2026, 15:42Ανθρωποκυνηγητό στην Κρήτη: Δραπέτης φυλακών έκανε δύο επιθέσεις με μαχαίρι μέσα σε λίγη ώρα -
15 Απριλιου 2026, 08:50Λειψυδρία – Κρήτη: «Ανάσα» από τις βροχοπτώσεις αλλά το ζητούμενο είναι οι μόνιμες λύσεις -
14 Απριλιου 2026, 15:28Καιρός: Αφρικανική σκόνη από σήμερα και στην Κρήτη – Έρχονται λασποβροχές και υψηλές θερμοκρασίες, αναλυτική πρόγνωση
