Ηράκλειο: Ο El Greco της οδού Θεοτοκοπούλου
αγαπημένα σου στη Google
Υπάρχουν γκράφιτι που μπορούν ένα άχαρο τοίχο να τον μετατρέψουν σε πίνακα ζωγραφικής. Ένα τέτοιο μόλις ολοκλήρωσε μια ομάδα ταλαντούχων συμπολιτών μας στον τοίχο του κτιρίου που όλοι γνωρίζουμε ως Διατηρητέο στην οδό Θεοτοκοπούλου.
Πλέον ο χώρος αυτός, που φιλοξενεί δραστηριότητες πολιτιστικού και εκπαιδευτικού περιεχομένου, μετονομάστηκε σε Maestro Greco και όπως ήταν επόμενο ο μεγάλος ζωγράφος El Greco, που ήταν και η πηγή έμπνευσης του ονόματος αλλά και όλου του δρόμου, πήρε μια θέση στο κτίριο.
Σε μια κλασική πόζα ο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος μοιάζει να επιβλέπει τη γειτονιά και να καλωσορίζει τους καλλιτέχνες.
Να πούμε πως για τη δημιουργία του γκράφιτι εργάστηκαν, η Ελίνα Τρουλινού, ο Γιώργος Βελιδάκης, ο Μάνος Παπαδάκης, ο Νίκος Βελιδάκης, η Άμη Ψαράκη και η Εύα Σπιθούρη ενώ καθοριστική στην ολοκλήρωση του ήταν η συμβολή του Θωμά Σταρίδα.
-
01 Σεπτεμβριου 2026, 23:12Νέο τζακ ποτ στην κλήρωση του Τζόκερ - Θα μοιράσει 6,2 εκατομμύρια την Πέμπτη -
01 Σεπτεμβριου 2026, 07:00«Φουσκιές» Μοχού: Ένας νέος δανειοθάλαμος δίπλα στην τουριστική ζώνη- Προς συζήτηση ένα θέμα που γεννά ερωτήματα -
01 Σεπτεμβριου 2026, 01:33Ηράκλειο: Γαλάνη και Τσαλιγοπούλου αφιέρωσαν τη συναυλία στο Μανώλη Λιδάκη (Βιντεο) -
01 Σεπτεμβριου 2026, 07:13Ανδρέας Λιούμπας: Στρατηγικές της Κίνας (Μέρος 8ο) - Επιχείρηση «Οικονομικός Παρίας»: ΗΠΑ, Ιράν, Κίνα και η «νέα» Μέση Ανατολή! (podcast) -
01 Σεπτεμβριου 2026, 12:15Απόστολος Ραυτόπουλος: Μετεξεταστέες οι εθνικές πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης για την ακρίβεια! (podcast) -
02 Σεπτεμβριου 2026, 08:20Ηράκλειο: Θρίλερ με την εξαφάνιση του 67χρονου σέρφερ- Συνεχίζονται οι έρευνες
