Με ένα ποίημα αποχαιρέτησε τη μητέρα του, Λουίζα, ο Αλέξης Καλοκαιρινός - Την Τρίτη το τελευταίο «αντίο»
Βαρύ είναι το πένθος για τον Δήμαρχο Ηρακλείου, Αλέξη Καλοκαιρινό, καθώς έφυγε από τη ζωή χθες Σάββατο η μητέρα του, Λουίζα, σε ηλικία 94 ετών.
Ο Αλέξης Καλοκαιρινός αποχαιρέτησε τη μητέρα του με έναν συγκινητικό τρόπο, δημοσιεύοντας ένα ποίημα που είχε γράψει ο ίδιος για εκείνη.

Η κηδεία της Λουίζας Καλοκαιρινού θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 21 Απριλίου 2026, στις 12:00 το μεσημέρι, από τον Ιερό Ναό Αγίου Τίτου στο Ηράκλειο, ενώ η σορός θα βρίσκεται στον ναό από τις 11:00. Κατόπιν επιθυμίας της οικογένειας, αντί στεφάνων, όσοι το επιθυμούν μπορούν να ενισχύσουν τα Ιδρύματα Καλοκαιρινού και τις δράσεις του Κοινωνικού Χώρου.
Η Λουΐζα Καλοκαιρινού αφήνει πίσω της μια παρακαταθήκη αθόρυβης προσφοράς, αξιοπρέπειας και αγάπης. Γεννημένη στο Ηράκλειο, έζησε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, επιλέγοντας συνειδητά τη διακριτικότητα και την ουσία. Δεν επιδίωξε ποτέ την προβολή, αλλά ξεχώρισε μέσα από τις πράξεις της, την προσφορά και τη φροντίδα προς τον συνάνθρωπο.
Υπήρξε άνθρωπος με βαθύ αίσθημα ανθρωπισμού και αλληλεγγύης, με ουσιαστική συμβολή σε δράσεις κοινωνικής προσφοράς και πολιτισμού. Η παρουσία της ήταν διακριτική αλλά σταθερή, ενώ στήριξε ενεργά πρωτοβουλίες που συνδέονται με τα Ιδρύματα Καλοκαιρινού και την πολιτιστική ζωή του τόπου.
Στην προσωπική της ζωή αποτέλεσε σημείο αναφοράς για την οικογένειά της, με διαρκή παρουσία και στήριξη, έχοντας τη χαρά να δει παιδιά, εγγόνια και δισέγγονα να μεγαλώνουν και να προοδεύουν.
-
18 Απριλιου 2026, 08:49Πένθος για τον δήμαρχο Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινό – Έφυγε από τη ζωή η μητέρα του -
19 Απριλιου 2026, 07:00Π.Σαϊνατούδης: «Το Οικονομικό Κραχ το ζούμε περισσότερο από ποτέ. Ώρα να δράσουμε με συλλογή σπόρων και αποθήκευση τροφίμων» -
18 Απριλιου 2026, 14:22Χρυσοχοΐδης από Ηράκλειο: Στη Μεσαρά η Ρένα Συμιανάκη – 70 προσλήψεις αστυνομικών και ενίσχυση ελέγχων (βίντεο + φωτος) -
18 Απριλιου 2026, 07:40Προβληματίζουν τον ΠΟΥ οι ιοί της γρίπης των πτηνών και η μετάδοση τους στον άνθρωπο -
18 Απριλιου 2026, 14:44Την Τρίτη το τελευταίο αντίο» στη Λουΐζα Καλοκαιρινού – Η επιθυμία της οικογένειας του Δημάρχου Ηρακλείου -
19 Απριλιου 2026, 07:05Σωκράτης Βαρδάκης: Δηλώνει «παρών» στις πολιτικές εξελίξεις και απαντά για το αν θα είναι υποψήφιος Βουλευτής ξανά (podcast)
