Χωρισμός με ένα... κλικ: Έρχεται το e-διαζύγιο
αγαπημένα σου στη Google
Έρχεται το e- διαζύγιο προς διευκόλυνση των ζευγαριών που έχουν αποφασίσει συναινετικά να χωρίσουν.
Με διάταξη που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο, το οποίο παρουσιάζει σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας και φέρνει σημαντικές αλλαγές στο Οικογενειακό Δίκαιο έπειτα από 40 χρόνια, τα συναινετικά διαζύγια, περνούν πλέον στην ψηφιακή εποχή.
Μέχρι τώρα, τα συναινετικά διαζύγια εκδίδονταν από τους συμβολαιογράφους, παρουσία δικηγόρων, όπου οι πρώην σύζυγοι ρύθμιζαν με κοινή συμφωνία (συμβολαιογραφική πράξη) τα θέματα διατροφής και γονικής μέριμνας των παιδιών.
Πλέον έρχεται το e- διαζύγιο ή «άυλο διαζύγιο», με το οποίο απλουστεύονται οι διαδικασίες, χάρη στα σύγχρονα μέσα τεχνολογίας, χωρίς να χρειάζεται ούτε καν η βεβαίωση του γνησίου της υπογραφής των πρώην συζύγων.
«Οι σύζυγοι μπορούν με έγγραφη συμφωνία να λύσουν το γάμο τους.(…) Η συμφωνία λύσης του γάμου γίνεται και ηλεκτρονικά με χρήση Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, μη απαιτούμενης της βεβαίωσης του γνησίου της υπογραφής των συζύγων. Η λύση του γάμου επέρχεται με την κατάθεση αντιγράφου της συμβολαιογραφικής πράξης στο ληξιαρχείο , όπου έχει κατατεθεί η σύσταση του γάμου», προβλέπεται στη σχετική διάταξη με τίτλο «Συναινετικό Διαζύγιο», που αλλάζει άρδην τον τρόπο έκδοσης του.
-
09 Σεπτεμβριου 2026, 11:15Νέα κρίση προ των πυλών στη σχέση Κρητικής Εκκλησίας-Πατριαρχείου εξαιτίας των Σταυροπηγιακών Μονών -
09 Σεπτεμβριου 2026, 17:50ΣΟΚ: Πέθανε ο Γιώργος Μαζωνάκης από ανακοπή - Eξέπνευσε στο νοσοκομείο «Ελπίς» -
09 Σεπτεμβριου 2026, 23:25Αρνείται κάθε σχέση με το θάνατο Μαζωνάκη, ο ιδιοκτήτης του ιδιωτικού ιατρείου- Καταθέτει η γυναικολόγος σύζυγός του -
09 Σεπτεμβριου 2026, 09:11Γονείς 4ου και 50ού Δημοτικού Ηρακλείου: «Μα γιατί δεν ανοίγουν τα παράθυρα;» -
09 Σεπτεμβριου 2026, 10:52ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ Εξ Απορρήτων: Η ιστορία της ΕΥΠ (Μέρος 4ο) - Ο Καλεντερίδης στην Τουρκία, ο Οτσαλάν στην Κένυα! (podcast) -
09 Σεπτεμβριου 2026, 14:04Κρήτη: Εξαντλημένος γύπας εντοπίστηκε από κατοίκους - Ενημερώθηκαν οι Υπηρεσίες για την παραλαβή του
