Κουνουπίδι βελουτέ με λαχταριστά κρουτόν σκόρδου

Έχετε σκεφτεί ότι το κοκκινιστό κουνουπίδι γίνεται μια θαυμάσια βελουτέ; Σήμερα σας προτείνουμε αυτό το πολύ ελαφρύ φαγητό, το οποιο ειναι γευστικό και πεντανόστιμο.
Για το φαγητό θα χρειαστούμε:
1 κουνουπίδι
2-3 πατάτες
2 καρότα
1 μεγάλο κρεμμύδι
300 γρ. ελαιόλαδο
1 ντομάτα
1/2 χυμό ντομάτας (250 γρ)
Μαύρο πιπέρι
2 μπαχάρια
λίγη κανέλλα
αλάτι
Σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε το λάδι. Μόλις αρχίσει να ζεσταίνεται, ρίχνουμε το κρεμμύδι για 30 δευτερόλεπτα. Έπειτα προσθέτουμε τις πατάτες, τα καρότα και το κουνουπίδι, τα οποία πρώτα τα έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια.
Τσιγαρίζουμε για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε τόσο νερό ώστε να σκεπαστούν τα υλικά. Ψήνουμε για 20 λεπτά και έπειτα προσθέτουμε τη ντομάτα, το χυμό ντομάτας και τα μπαχαρικά μας (κατά βούληση, ανάλογα πόσο πικάντικο θέλουμε το φαγητό)
Μόλις έχουμε μαλακώσει τα υλικά μας, αποσύρουμε από το μάτι της κουζίνας το φαγητό μας. Όση ώρα ψήνουμε το φαγητό μπορούμε να παρασκευάσουμε τα κρουτόν
Για τα κρουτόν θα χρειαστούμε
5-6 φέτες ψωμί του τόστ
40 γραμμάρια λάδι
1 σκόρδο
λίγη πάπρικα
ρίγανη
Κόβουμε τις φέτες του τοστ σε κυβάκια. Σε ένα multi βάζουμε το λάδι, το σκόρδο (κομμένο σε κομμάτια και την πάπρικα. Χτυπαμε για 15-20 δευτερόλεπτα. Περνάμε το μείγμα από ένα σουρωτήρι (σίτα) για να αφαιρέσουμε τα κομματάκια του σκόρδου. Το σκορδόλαδο είναι έτοιμο.
Σε ένα πυρέξ ή ταψάκι, τοποθετούμε μια λαδόκολλα. Βάζουμε μέσα τα ψωμάκια και τα περιχύνουμε με το σκορδόλαδο. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς (αέρας) μέχρι να ροδίσουν.
Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη!
Για τη βελουτέ σούπα.
Σε ένα multi βάζουμε λίγα από τα ψημένα υλικά μας με μπολικη σάλτσα. Χτυπαμε και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγη ακόμη σάλτσα. Προσοχή! Θέλουμε το μείγμα μας να είναι παχύρρευστο, αλλά όχι πολύ πηχτό!
Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα βαθύ πιάτο. Στο κέντρο τοποθετούμε τα κρουτόν μας και είμαστε έτοιμοι να απολαύσουμε το φαγητό!
Tip: Για τους πιο... μερακλήδες, μπορούμε να φτιάξουμε και κάποιες μπρουσκέτες. Κόβουμε φέτες ψωμιού σε μακρόστενες λωρίδες. Τις περιχύνουμε με σκορδόλαδο και τις ψήνουμε όπως τα κρουτόν. Ταυτόχρονα ψήνουμε και γαλοπούλα φουαντρέ ή μπέικον στο φούρνο. Μόλις ροδίσουν τα αποσύρουμε.
Παίρνουμε τις ψημένες μπρουσκέτες. Πάνω σε αυτές τοποθετούμε σταγόνες γιαουρτιού (με ενα μικρό κουταλάκι) και τις φέτες γαλοπούλας ή μπεικον.
Τοποθετούμε τις μπρουσκέτες στο πιάτο μας!
Tip2: Σε όποιον αρέσουν τα ξινά, ταιριάζει στο πιάτο μας και το λεμόνι. Μπορείτε να προσθέσετε πριν σερβίρετε μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού ή lime
Καλή σας όρεξη!
Α.Κ.
-
01 Μαρτιου 2021, 14:05350 εκ. ευρω στους Νέους Αγρότες: Σε διαβούλευση η προδημοσίευση- όλες οι λεπτομέρειες
-
01 Μαρτιου 2021, 16:08Εργαζόμενοι σε τουρισμό και επισιτισμό: Ξεκίνησαν οι πληρωμές των επιδομάτων και οι μονομερείς αιτήσεις
-
02 Μαρτιου 2021, 19:18Οι ειδήσεις της ημέρας: Η εγκύκλιος για την ενιαία ενίσχυση και η αγωνία για το...βαμβάκι
-
02 Μαρτιου 2021, 14:41Ηράκλειο: Εγκρίθηκαν εκατοντάδες ενστάσεις- Πληρώνονται οι εποχικά επιδοτούμενοι ανεργοι
-
02 Μαρτιου 2021, 11:49Αυτή είναι η εγκύκλιος για ενιαία ενίσχυση και Εθνικό Απόθεμα- Λεπτομέρειες και εξαιρέσεις
-
01 Μαρτιου 2021, 17:59Μετακίνηση για τους αγρότες: Δείτε πότε λήγουν οι νέες βεβαιώσεις που εκδόθηκαν σήμερα