Δεν υπάρχει πιο enjoyable διαδικασία ποτού από ένα μπολ με punch. Υπάρχει κάτι πραγματικά ευχάριστο όταν μπαίνεις στη διαδικασία να φτιάξεις κάτι καλό, που θα πιει η παρέα σου. Όσο πιο μεγάλο, τόσο μεγαλύτερη και η ικανοποίηση που νιώθεις αλλά και που προσφέρεις. Κι αν μία περίοδος ενδείκνυται για punches αυτή δεν είναι άλλη από τα Χριστούγεννα. Ακολουθούν τρεις ενδιαφέρουσες συνταγές.
French-75
Υλικά
14 μεζούρες gin (κατά προτίμηση Hendricks ή Tanqueray)
5 μεζούρες μέλι
5 μεζούρες χυμό λεμονιού
25 μεζούρες αφρώδες κρασί
13 μεζούρες νερό
φέτες λεμονιού
φέτες πορτοκαλιού
Εκτέλεση
Σε μία μεγάλη κανάτα με πάγο, ρίχνεις το gin, το μέλι, τον χυμό λεμονιού και το αφρώδες κρασί.
Προσθέτεις τις φέτες λεμονιού και πορτοκαλιού.
Αναδεύεις ελαφρά.
Port Royal
Υλικά
24 μεζούρες Bacardi Spiced
24 μεζούρες χυμός ανανά
24 μεζούρες χυμός μάνγκο
12 μεζούρες λεμονάδα
4 μεζούρες γρεναδίνη
φέτες πορτοκαλιού
φύλλα μέντας
Εκτέλεση
Σε μία μεγάλη κανάτα βάζεις πάγο.
Ρίχνεις μέσα σε αυτή και αναμιγνύεις το Bacardi Spiced, τους χυμούς, τη λεμονάδα και τη γρεναδίνη.
Προσθέτεις το πορτοκάλι και τη μέντα και αναδεύεις ελαφρά.
Fiero Punch
Υλικά
25 μεζούρες Martini Fiero
16 μεζούρες χυμός cranberry
9 μεζούρες ginger beer
2 μεζούρες crème de cassis
φέτες λεμονιού
φέτες πορτοκαλιού
φέτες μήλου
Εκτέλεση
Ρίχνεις σε μία κανάτα το Martini Fiero, το χυμό cranberry, τη ginger beer και την crème de cassis.
Γεμίζεις μία άλλη, μεγαλύτερη κανάτα με πάγο και τα κομμάτια των φρούτων.
Ρίχνεις σε αυτή το μείγμα του ποτού και αναδεύεις έντονα για 5''-10''.