Το εύκολο τζατζίκι

Είναι το απόλυτο ελληνικό συνοδευτικό πιάτο για τα κρεατικά μας. Για εμάς τους Έλληνες το τζατζίκι πάει... παντού.
Υλικα για την παρασκευή του:
500 γραμμάρια γιαούρτι (κατά προτίμηση πλήρες σε λιπαρα)
3 αγγρούρια μικρά
2 σκελίδες σκόρδο
80 γραμμάρια λάδι
40-50 γραμμάρια ξύδι
αρκετό αλάτι
Η πρώτη μας κίνηση είναι να τρίψουμε τα αγγούρια. Αμέσως μετά τα στίβουμε καλά, ώστε να φύγουν όλα τα υγρά τους. Έπειτα σε μια λεκάνη βάζουμε το γιαούρτι, το αγγούρι, τα σκόρδα, τα οποία τα έχουμε ψιλοκόψει. Προσθέτουμε σταδιακά εναλλάξ το λάδι, το ξύδι και αλάτι. Ανακατεύουμε και συνεχίζουμε να προσθέτουμε λάδι, ξύδι, αλάτι, μέχρι να το φτάσουμε στο επίπεδο έντασης που θέλουμε.
Tip: Μόδα είναι επίσης το τζατζίκι σε διάφορες παραλλαγές του. Έτσι δεν είναι λίγοι εκείνοι που αντικαθιστούν το σκόρδο με το δύοσμο. Ενώ άλλοι αντι για αγγούρι, χρησιμοποιούν γλυστρίδα. Παραλλαγές νόστιμες, αλλά (κατά την προσωπική μας γνώμη), όχι τόσο νόστιμες όσο το αυθεντικό
Tip2: Μολις φτιάξουμε το τζατζίκι μας, το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα πριν σερβίρουμε. Πριν σερβίρουμε, ανακατεύουμε καλό το μείγμα, μιας και στο ψυγείο, το λάδι θα βγει στην επιφάνεια.
Καλή σας όρεξη:
Α.Κ.
-
27 Φεβρουαριου 2021, 18:34Μετακινήσεις αγροτών: Αυτά είναι τα 3 χαρτιά που πρέπει να εχετε στο χωράφι!
-
28 Φεβρουαριου 2021, 11:00Δύο θετικές ειδήσεις για τους εργαζόμενους σε τουρισμό και επισιτισμό
-
28 Φεβρουαριου 2021, 22:07Τρέλανε κόσμο ως... Μεσαριτης ο Λευτέρης Ελευθερίου! (βίντεο)
-
28 Φεβρουαριου 2021, 11:00Νομοσχέδιο για τους αγρότες για πληρωμές «εξπρές» και ενίσχυση του εισοδήματος
-
28 Φεβρουαριου 2021, 19:15Τρακτέρ καταπλάκωσε αγρότη - Παραλίγο τραγωδία στο χωράφι!
-
28 Φεβρουαριου 2021, 19:00Οι ειδήσεις της εβδομάδας: Τα 3 χαρτιά για τη μετακίνηση, οι πληρωμές, οι επιδοτήσεις και τα «κόκκινα» δάνεια