Το υγιεινό γλυκό που κρατά από την αρχαιότητα
Της Αγίας Βαρβάρας η παράδοση θέλει σε πολλά μέρη της χώρας να ετοιμάζουν μια γλυκιά συνταγή, βασισμένη στην ελληνική γη.
Υλικά
250 γρ. σιτάρι αποφλοιωμένα
124 γρ. ζάχαρη
1 φλιτζάνι καρύδια
½ φλιτζάνι αμύγδαλα
½ φλιτζάνι καβουρδισμένο σουσάμι
Σπόρους από μισό ρόδι
3 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Κανέλα για το σερβίρσμα
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά το σιτάρι κάτω από τρεχούμενο νερό. Σουρώνουμε και μουλιάζουμε σε καυτό νερό για τουλάχιστον 3 ώρες πριν από το μαγείρεμα
Σε κατσαρόλα βάζουμε 1 ½ λίτρα νερό και βράζουμε το σιτάρι για μισή ώρα σε μέτρια φωτιά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη και τις σταφίδες και συνεχίζουμε το βράσιμο για 10 λεπτά
Σε αντικολλητικό τηγάνι καβουρδίζουμε το αλεύρι ώστε να πάρει χρώμα, για περίπου 1 λεπτό. Γυρίζουμε το αλεύρι σε μπολ με ½ ποτήρι κρύο νερό και ανακατεύουμε για να διαλυθεί. Ρίχνουμε το αλεύρι στην κατσαρόλα με το σιτάρι και ανακατεύουμε
Προσθέτουμε στη Βαρβάρα καρύδια, αμύγδαλα και το σουσάμι καβουρδισμένο και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με σπόρους ροδιού
-
27 Μαρτιου 2024, 13:10Κρήτη: Τέσσερα ξενοδοχεία βγαίνουν στο σφυρί τον Απρίλιο σε Ρέθυμνο, Πλακιά και Χερσόνησο
-
27 Μαρτιου 2024, 07:59Λασίθι: Κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για φωτιά στη Σητεία- Σε ύφεση το πύρινο μέτωπο
-
27 Μαρτιου 2024, 09:40Βολές στο κέντρο... της Τετάρτης!
-
27 Μαρτιου 2024, 21:07«Έφυγε» από τη ζωή ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης
-
27 Μαρτιου 2024, 10:56Τουριστική εκπαίδευση: Τι απάντησε το Υπουργείο στα αιτήματα των ξενοδοχοϋπαλλήλων της Κρήτης
-
27 Μαρτιου 2024, 12:10Επιτυχημένη η Ημέρα Καριέρας της Σ.Α.Ε.Κ Τουρισμού Κρήτης (ΦΩΤΟ)