Το υγιεινό γλυκό που κρατά από την αρχαιότητα

Της Αγίας Βαρβάρας η παράδοση θέλει σε πολλά μέρη της χώρας να ετοιμάζουν μια γλυκιά συνταγή, βασισμένη στην ελληνική γη.
Υλικά
250 γρ. σιτάρι αποφλοιωμένα
124 γρ. ζάχαρη
1 φλιτζάνι καρύδια
½ φλιτζάνι αμύγδαλα
½ φλιτζάνι καβουρδισμένο σουσάμι
Σπόρους από μισό ρόδι
3 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Κανέλα για το σερβίρσμα
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά το σιτάρι κάτω από τρεχούμενο νερό. Σουρώνουμε και μουλιάζουμε σε καυτό νερό για τουλάχιστον 3 ώρες πριν από το μαγείρεμα
Σε κατσαρόλα βάζουμε 1 ½ λίτρα νερό και βράζουμε το σιτάρι για μισή ώρα σε μέτρια φωτιά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη και τις σταφίδες και συνεχίζουμε το βράσιμο για 10 λεπτά
Σε αντικολλητικό τηγάνι καβουρδίζουμε το αλεύρι ώστε να πάρει χρώμα, για περίπου 1 λεπτό. Γυρίζουμε το αλεύρι σε μπολ με ½ ποτήρι κρύο νερό και ανακατεύουμε για να διαλυθεί. Ρίχνουμε το αλεύρι στην κατσαρόλα με το σιτάρι και ανακατεύουμε
Προσθέτουμε στη Βαρβάρα καρύδια, αμύγδαλα και το σουσάμι καβουρδισμένο και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με σπόρους ροδιού
-
27 Φεβρουαριου 2021, 18:34Μετακινήσεις αγροτών: Αυτά είναι τα 3 χαρτιά που πρέπει να εχετε στο χωράφι!
-
28 Φεβρουαριου 2021, 11:00Δύο θετικές ειδήσεις για τους εργαζόμενους σε τουρισμό και επισιτισμό
-
28 Φεβρουαριου 2021, 11:00Νομοσχέδιο για τους αγρότες για πληρωμές «εξπρές» και ενίσχυση του εισοδήματος
-
28 Φεβρουαριου 2021, 22:07Τρέλανε κόσμο ως... Μεσαριτης ο Λευτέρης Ελευθερίου! (βίντεο)
-
28 Φεβρουαριου 2021, 19:15Τρακτέρ καταπλάκωσε αγρότη - Παραλίγο τραγωδία στο χωράφι!
-
28 Φεβρουαριου 2021, 19:00Οι ειδήσεις της εβδομάδας: Τα 3 χαρτιά για τη μετακίνηση, οι πληρωμές, οι επιδοτήσεις και τα «κόκκινα» δάνεια