Ροδιά Μαλεβιζίου: Ο δρόμος στον «Κούκο» και τα «ψεύτικα λόγια» των εκάστοτε υποψηφίων (Φωτο)
«Βουλιάζει» ο αγροτικός δρόμος της Ροδιάς που σε πολλά σημεία του θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο, όπως αποκαλύπτει το φωτορεπορτάζ του newshub.gr. Είναι χαρακτηριστική η εικόνα του παράδρομου, που τέμνει την παλιά επαρχιακή οδό Ροδιάς – Αχλάδας και οδηγεί στο μοναστήρι των Σαββαθιανών και που πλέον έχει γίνει επικίνδυνος, με τους αγρότες της περιοχής να ρίχνουν πέτρες μέσα στις βάγκες, για να μην σημειωθούν ατυχήματα και να μην υποστούν ζημιές τα διερχόμενα οχήματα!
Σε κάθε προεκλογική περίοδο, οι κάτοικοι ακούνε ότι «ο δρόμος θα φτιαχτεί» αφού εξυπηρετεί ή θα μπορούσε να εξυπηρετεί, επισκέπτες του μοναστηριού και φυσικά τους αγρότες που έχουν στην ευρύτερη περιοχή της περιουσίες τους.

Κι ενώ δεν πρόκειται για κάποιο δύσκολο και πολυδάπανο έργο, ουδείς ασχολείται στη συνέχεια. Μένουν μόνο οι υποσχέσεις των υποψηφίων για τα αξιώματα στο δήμο Μαλεβιζίου και η κατάσταση όσο περνούν τα χρόνια γίνεται ολοένα και χειρότερη.

Ο δρόμος υποχωρεί διαρκώς και σε πολλά σημεία ανεβαίνοντας προς το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου για να φτάσουμε στο μοναστήρι των Σαββαθιανών, έχουν δημιουργηθεί ολόκληροι… «κρατήρες» που αν μέσα σε αυτούς πέσει ένα αγροτικό αυτοκίνητο και κυρίως βέβαια ένα επιβατικό, οι συνέπειες θα είναι πολύ σοβαρές.
Πρόκειται για έναν δρόμο που θα μπορούσε να διευκολύνει πολύ τους επισκέπτες των Σαββαθιανών, ενώ οδηγεί και στο χωριό, για όσους επιθυμούν ανεβαίνοντας από την πλευρά της Αχλάδας, να συντομεύσουν τη διαδρομή τους και να εξοικονομήσουν χρόνο.

Η κατάσταση είναι άκρως απογοητευτική και είναι μία σοβαρή ένδειξη εγκατάλειψης της αγροτικής οδοποιίας της Ροδιάς, σε μια εποχή που οι ανάγκες για ανοιχτούς δρόμους στην ύπαιθρο όχι μόνο για τον τουρισμό και την αναψυχή αλλά και για την αγροτική μας οικονομία, είναι κάτι παραπάνω από αυξημένες.

Πάλι στις επόμενες εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα δοθούν νέες διαβεβαιώσεις αλλά κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ότι…θα υπάρχει καν δρόμος, μέχρι τότε…
-
07 Φεβρουαριου 2026, 07:00«Βόμβα» στην Κρήτη από την υπόθεση Παναγόπουλου για υπεξαίρεση εκατομμυρίων από προγράμματα κατάρτισης -
07 Φεβρουαριου 2026, 20:41Αναστάτωση στο Ηράκλειο μετά από επεισόδιο μεταξύ δύο ανδρών - Ο ένας κρατούσε χατζάρα και ο άλλος στιλέτο -
08 Φεβρουαριου 2026, 17:47Κρήτη: Επιχειρούν να βάλουν στις... ράγες το Μέσο σταθερής τροχιάς -
07 Φεβρουαριου 2026, 19:19Ηράκλειο: Ανώνυμη καταγγελία για την Ψυχιατρική κλινική του ΠΑΓΝΗ - Αντιδρούν οι εργαζόμενοι -
07 Φεβρουαριου 2026, 16:48Κρήτη: Ξεκινά νωρίτερα η τουριστική σεζόν - Πότε ανοίγουν τα πρώτα ξενοδοχεία -
08 Φεβρουαριου 2026, 07:06«Οι φυλές του Σφακιανού και του Αστερουσιανού προβάτου στην Κρήτη ξεχωρίζουν σε όλη την Ελλάδα, αλλά»….
