Διπλή κοινοβουλευτική παρέμβαση από τον Φρ. Παρασύρη για τα νοσοκομεία του νησιού και το Τμήμα Αιμοδοσίας ΠΑΓΝΗ
Επανήλθε σε κοινοβουλευτικό επίπεδο ο Φραγκίσκος Παρασύρης, Βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, προχωρώντας σε διπλή κοινοβουλευτική παρέμβαση προς το Υπουργείο Υγείας, ζητώντας άμεσες πρωτοβουλίες για την κάλυψη των μεγάλων κενών στα νοσοκομεία του Ηρακλείου και της Κρήτης.
Επιπρόσθετα, ο Βουλευτής ζήτησε από τον Υπουργό Υγείας, συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την άμεση στελέχωση με το απαραίτητο προσωπικό του Τμήματος Αιμοδοσίας του ΠΑΓΝΗ καθώς και για την αύξηση των ωρών αιμοδότησης.
Απευθυνόμενος στον Υπουργό, κατέθεσε σχετικό δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο «σε ακύρωση των αιμοδοσιών στην πλατεία ∆ασκαλογιάννη από την 1η Μαρτίου φαίνεται να οδηγεί η υποστελέχωση της Αιμοδοσίας του ΠΑΓΝΗ, με το Σωματείο Εργαζομένων να καταγγέλλει και να προειδοποιεί για απώλεια πολύτιμου αίματος και για την ανάδυση ενός σοβαρού κινδύνου διαθεσιμότητας για χρόνιους ασθενείς, χειρουργεία και επείγοντα περιστατικά, υπονομεύοντας ταυτόχρονα την πολυετή προσπάθεια αύξησης της εθελοντικής προσφοράς των αιμοδοτών.
Με τα δεδομένα της υποστελέχωσης του τμήματος να έρχονται πλέον σε ένα κομβικό σημείο, επηρεάζοντας ακόμα και τις δράσεις της εθελοντικής αιμοδοσίας, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ κάνει λόγο για πολιτικές επιλογές υποχρηματοδότησης της δημόσιας Υγείας, με τους εργαζόμενους να ζητούν την ενίσχυση του τμήματος με τις υπολειπόμενες θέσεις που ανέρχονται σε τέσσερις έως έξι τεχνολόγους ιατρικών εργαστηρίων, δύο επισκέπτες υγείας και τρεις ακόμα νοσηλευτές».
Παράλληλα, ο Φραγκίσκος Παρασύρης τονίζει, για μια ακόμα φορά, πως η δημόσια Υγεία στην Κρήτη είναι αντιμέτωπη με συνθήκες οριακής αντοχής. «Η υπό στελέχωση στα δύο μεγάλα νοσοκομεία της Π.Ε. (ΠΑΓΝΗ και Βενιζέλειο) Ηρακλείου είναι δραματική, αφού υπάρχουν 963 κενές οργανικές θέσεις, ενώ παρατηρείται δομικό έλλειμα σε όλες τις υπηρεσίες. Η ίδια κατάσταση επικρατεί και στα υπόλοιπα νοσοκομεία της Κρήτης, με τα κενά στις οργανικές θέσεις να αγγίζουν και το 40% στα Νοσοκομεία Χανίων , Ρεθύμνου και Αγίου Νικολάου με συνέπεια να μην μπορούν παρασχεθούν υπηρεσίες υγείας στους πολίτες ενώ οι ανάγκες ολοένα και αυξάνουν».
-
19 Φεβρουαριου 2026, 13:00ΟΠΕΚΕΠΕ-Νέο πόρισμα Βουρλιώτη: Πάνω από 8 εκατομμύρια ευρώ δεν δήλωσε ο αγροτοσυνδικαλιστής Μ. Χιλετζάκης -
19 Φεβρουαριου 2026, 15:45Ηράκλειο: Τροχαίο επί της Ούλωφ Πάλμε-Αυτοκίνητο "τούμπαρε" καταμεσής του δρόμου -
18 Φεβρουαριου 2026, 18:45Ηράκλειο: Ασφυκτική η κατάσταση στις φυλακές Νέας Αλικαρνασσού που στενάζουν λόγω υπερσυγκέντρωσης κρατουμένων -
19 Φεβρουαριου 2026, 19:07Ηράκλειο: Θλίψη στην ιατρική κοινότητα για τον θάνατο του καρδιολόγου Γ.Μπαντουβά -
19 Φεβρουαριου 2026, 07:15Δημήτρης Σκαρτσιλάκης: Η Βέρμαχτ έκανε τα περισσότερα εγκλήματα πολέμου στην Ελλάδα και οι φωτογραφίες των «200» το αποδεικνύουν! (podcast) -
19 Φεβρουαριου 2026, 09:03Οι γονείς ανησυχούν για τη μοναδική ΜΕΘ Παίδων στην Κρήτη και τη λειτουργία της - Ανακοίνωση από την «ΗΡ.Υ.Δ.Α»
