Ιταλία: Πραγματοποιήθηκε μεταμόσχευση ήπατος με όργανο 99χρονης γυναίκας
Μια ομάδα του Νοσοκομείου της Πάντοβα στην Ιταλία πραγματοποίησε μεταμόσχευση ήπατος χρησιμοποιώντας όργανο που δώρισε μια 99χρονη γυναίκα, ο γηραιότερος δότης όλων των εποχών.
Ο περιφερειάρχης του Βένετο, στο οποίο ανήκει η Πάντοβα, Λούκα Ζάια συνεχάρη την ομάδα για το πρωτοποριακό επίτευγμα τους.
Η δωρεά πραγματοποιήθηκε με τη χρήση «Dcd», μεταμόσχευση με σταματημένη καρδιά, μια τεχνική που αναπτύχθηκε από το τμήμα καρδιοχειρουργικής του Νοσοκομείου της Πάντοβα.
«Μια ιστορική πράξη», ανέφερε ο Ζάια σε ανάρτησή του, «που όχι μόνο σηματοδοτεί ένα νέο ορόσημο στην ιατρική και τη χειρουργική των μεταμοσχεύσεων, αλλά αντιπροσωπεύει επίσης την δυνατότητα της ιατρικής μας περίθαλψης: αυτό μιας επιστημονικής κοινότητας που δεν γνωρίζει όρια όταν πρόκειται για τη θεραπεία και τη διάσωση ζωών»
Και συνέχισε: «Για άλλη μια φορά, το Βένετο απέδειξε ότι βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της υγειονομικής περίθαλψης. Καθημερινά, οι επαγγελματίες μας, χάρη στην τεχνογνωσία, την αφοσίωση και το πνεύμα καινοτομίας τους, επιτυγχάνουν σημαντικούς στόχους. Αυτή η μεταμόσχευση είναι η επιβεβαίωση αυτού».
«Είναι πηγή υπερηφάνειας για ολόκληρη την κοινότητά μας, να γνωρίζουμε ότι υπάρχει ένα σύστημα υγείας που εργάζεται με σοβαρότητα, προετοιμασία και πάθος» κατέληξε.
-
12 Ιανουαριου 2026, 09:30Τα μαχαίρια «πρόδωσαν» τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο στην κοπή της πίτας των ομογενών της Κωνσταντινούπολης: Κακός οιωνός, σχολίασε -
12 Ιανουαριου 2026, 10:45Δ. Μινώα Πεδιάδος: Με χειροπέδες 20χρονος και 17χρονος για όπλα και ναρκωτικά -
12 Ιανουαριου 2026, 18:14Χειμωνιάτικο σκηνικό στην Κρήτη: Βροχές, χαλάζι και χιόνι στο Οροπέδιο Λασιθίου (φωτο) -
12 Ιανουαριου 2026, 19:10Βιάννος: Ο Ομαλός μεταμορφώθηκε σε χιονισμένο παράδεισο (φωτο) -
12 Ιανουαριου 2026, 11:44Δημήτρης Μητσόπουλος: Οι τέσσερις φρεγάτες FDI δεν φτάνουν για να σωθεί το Πολεμικό Ναυτικό! (podcast) -
12 Ιανουαριου 2026, 18:49Κρήτη: Στα λευκά ο Δήμος Χερσονήσου - Που χιονίζει - Τι να προσέχουν οι οδηγοί (φωτο)
