Κάνε ένα δώρο ζωής- Εθελοντική Αιμοδοσία στην Επισκοπή την Κυριακή
αγαπημένα σου στη Google
Οδηγίες για τους αιμοδότες.
Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25/08/2024 στην αίθουσα αγροτικού Συνεταιρισμού Επισκοπής και ώρες 10:00 - 13:30.
Την αιμοδοσία διοργανώνει ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «Αιματοκρήτης» μαζί με τον Πολιτιστικό και Λαογραφικό Σύλλογο Επισκοπής, τον Σύλλογο Γυναικών Εργάνη και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο Ενορίας Επισκοπής.
Οδηγίες για τους αιμοδότες
-Αίμα μπορούν να δώσουν όλοι οι υγιείς άνδρες και γυναίκες από 17-65 ετών. Πρέπει να είναι ξεκούραστοι, να έχουν κοιμηθεί επαρκώς το προηγούμενο βράδυ και να μην έχουν καταναλώσει αλκοόλ.
-Μαζί τους πρέπει να έχουν μαζί την αιμοδοτική τους κάρτα ή το ΑΜΚΑ και ένα έγγραφο ταυτοποίησης λ.χ την αστυνομική τους ταυτότητα.
Σημαντικό είναι ότι ο «Αιματοκρήτης» και οι συνεργαζόμενοι φορείς δε διαθέτουν τράπεζα αίματος, ούτε διαχειρίζονται το αίμα που συλλέγεται. Οι αιμοδότες έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τις μονάδες που έχουν προσφέρει σε περίπτωση μελλοντικής ανάγκης σε αίμα, δικής τους ή οικείων τους προσώπων.
Παράλληλα με την αιμοδοσία θα υπάρχει δυνατότητα για:
-Ενημέρωση&Εγγραφή δωρητών μυελού οστών, σε συνεργασία με το Όραμα Ελπίδας (για τους αιμοδότες <45 ετών), μέσω δειγματοληψίας αίματος.
-Ενημέρωση&Εγγραφή Δωρητών Οργάνων στο Εθνικό Μητρώο του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων
Αυτό το καλοκαίρι ας μην αφήσουμε κανένα συνάνθρωπο μας χωρίς ελπίδα!
Πληροφορίες 6978-247010, 2810-239773
email [email protected]
www.aimatocritis.gr

-
29 Οκτωβριου 2026, 07:51Πόθεν έσχες: Τροπολογία δίνει παράταση έως 31/12 για την υποβολή δηλώσεων -
29 Οκτωβριου 2026, 11:32Ο Γιώργος Παπανδρέου στο Ηράκλειο για την νέα εκδήλωση του «ΝΟΗΜΑ ΚΡΗΤΗ» -
30 Οκτωβριου 2026, 07:00Προβληματισμός για τις εξευτελιστικές τιμές στο ελαιόλαδο: Δείτε πού έπεσε η τιμή στο αγουρέλαιο της Λακωνίας και τι ισχύει για την Κρήτη -
29 Οκτωβριου 2026, 20:03Πότε θα πληρωθεί η επιστροφή ενοικίου: Οι πιθανές ημερομηνίες και τα ποσά -
30 Οκτωβριου 2026, 09:14ΟΠΕΚΕΠΕ: Στο νοσοκομείο ο Γιώργος Ξυλούρης - Αναβλήθηκε για το 2027 η δίκη -
29 Οκτωβριου 2026, 07:16Κώστας Λουκόπουλος: Να αποφευχθεί πάση θυσία μια “Κάσος 2”! Ολέθριο, εθνικό λάθος η επέκταση στα 12 ν.μ. μόνο νοτίως της Κρήτης (podcast)
